Kisa intoa täynnä lentiksen 1-sarjan haasteisiin

Lempäälän Kisan lentopalloilun miestiimi on yhtäältä kokenut, mutta toisaalta innokas kuin F-poikasakki. 1 924 pelattua pääsarjaottelua ja liki 60 maaottelua antavat todisteen kokemuksesta. Innon havaitsee, kun näkee ja kuulee joukkueen parketilla.

Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueen kapteeni Sauli Silpo on kotiutunut yleispelaajan tontille pitkän keskitorjujauran jälkeen. Joukkueen kokenut libero Jussi Niemi tähyää, kuinka kipparilla pallo nousee.

Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueen kapteeni Sauli Silpo on kotiutunut yleispelaajan tontille pitkän keskitorjujauran jälkeen. Joukkueen kokenut libero Jussi Niemi tähyää, kuinka kipparilla pallo nousee. Kuva: Marko Panu

– Pelaajille on luvassa nautinnollinen kausi, toivottavasti lentisyleisöllekin, hehkuttaa kotikyläänsä pelaamaan palannut Tommi Roininen.

Tommi Roinisella on pitkä ura liigatasolla Rantaperkiön Iskun ja Raision Loimun rivissä. Viime kauden seura hänellä oli Kisan paikallisvastustaja TKT Tampereelta.

Muita tuoreita LeKi-kasvoja ovat kaksimetrinen hakkuri/sentteri Ossi Vesanen (TKT), taitava passari Jukka Lehti (Kosken Kaiku), ulottuva sentteri Sten Kruuda (välivuosi) sekä 17-vuotias passarilupaus Juuso Rautakorpi. Viime kauden joukkueesta pois jäivät Ari Laurila, Tero Helin sekä Viljami Kinnunen.

Ykkössarja on jaettu kahteen lohkoon. Etelälohkossa pelaa seitsemän joukkuetta, joista tämän hetken tietojen mukaan kolme parasta jatkaa ylemmässä jatkosarjassa, loput alemmassa.

– Tavoitteemme on selvitä kolmen kärkeen alkusarjassa, se on ihan realismia, aprikoi Kisan valmentajana jatkava kokenut Raimo Lehtonen, jonka aisaparina jatkaa toinen kokenut kettu Tapani Nyström. Myös maajoukkueen fysioterapeutti Marko Panu on mukana joukkueen taustavoimissa apuvalmentajan roolissa.

Etelälohkon joukkueet ovat etukäteisarvioiden perusteella hyvin tasaisia. Mikkelin Passarit lienee suosikki. Se karsi vuosi sitten liigaan. Monia vuosia liki samalla rungolla pelannut A-Volley Akaasta on hitsautunut yhteen, TKT on kokenut ja taitava sakki, Loimaan Jankolla puolestaan löytyy liigakokemusta sekä loistavia junioreita. Vantaa Lentis ja Huhtasuon Kisa Jyväskylästä täydentävät lohkon.

Sarja-avauksessa lauantaina 27. syyskuuta Kisa kohtaa Passarit.

– Kovaa kyytiä saadaan heti kauden alkuun. Hyvin pitää onnistua, jotta Passareita vastaan pärjätään. Yhteenkään sarjapeliin ei nöyristelemään lähdetä, kiteyttää joukkueen nestori Jussi Niemi, joka pitää tukevasti joukkueen liberon tonttia omanaan.

Kisa kohtasi seuran 110-vuotisjuhlapelissä farmikumppaninsa Iskun liigajoukkueen. Vaikka Kisa hävisi ottelun 0–3, oli kaksi erää tuiman tasaista pelaamista. Kisa toimii Anssi Vesasen voimin myös Vammalan VaLePa:n farmina.

Suomen cupissa Kisa kohtaa viime kevään hopeaseuran ja toissa kauden mestarit Kokkolan Tiikerit perjantaina 3. lokakuuta.

– Tällaiset pelit ovat huima juttu pelaajille. Tiikereitä vastaan lähdetään nauttimaan, paaluttavat Tommi Roininen ja Jussi Niemi.

Lentopallon huhu-markkinoilla Kisalle yhdistetään maajoukkueesta tuttua huippuvahvistusta cupin peliin. LeKi-leiri kuittaa huhut myhäilemällä.

LeKi

Yleispelaajat: Tommi Roininen (asuinpaikka Lempäälä), Sauli Silpo (Lempäälä), Timo Kela (Lempäälä), Teemu Uusitalo (Tampere).

Passarit: Jukka Lehti (Koski), Juuso Rautakorpi (Kangasala).

Liberot: Jussi Niemi (Valkeakoski), Miikka Puranen (Kangasala).

Keskitorjujat ja hakkurit: Anssi Vesanen (Lempäälä), Ossi Vesanen (Lempäälä), Toni Laine (Lempäälä), Jari Kukkonen (Vesilahti), Sten Kruuda (Valkeakoski).

Valmentajat: Raimo Lehtonen (Lempäälä), Tapani Nyström (Lempäälä), Marko Panu (Lempäälä).

Joukkueen johto: Juha Raunio (Lempäälä), Antti Raunio (Lempäälä).

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?