LeKi taipui Jukuri-paineen alla vasta voittomaalikisassa

LeKi lähti hakemaan kilpensä kirkastusta, kun se matkasi bussin kyydissä Mikkeliin sarjakakkosen Jukurien vieraaksi. Kahden tappion jälkeen lisäpisteitä kaivattiin ja niitä myös saatiin, kun LeKi sinnitteli Jukurien kyydissä aina voittomaalikilpailuun saakka. Lopulta Jukurit oli ansaitusti parempi Riku Pitkäsen kolmella voittomaalikisaosumalla 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) ja niin Kisan pistepussi karttui yhdellä.

LeKi lähti jälleen uusitulla kokoonpanolla haastamaan Mestiksen kestomenestyjää Jukureita. Tappara-lainat Dominik Hrachovina, Henri Tuominen ja Patrik Laine pelasivat tiistaina CHL:ää eivätkä olleet vahvuudessa, myös loukkaantuneet Jimi Santala ja Markus Jokinen puuttuivat. Heitä paikkasivat Ilveksestä maalin suulle tullut Juha Järvenpää, kauden ensimmäisensä pelannut Juho Saarinen sekä kokoonpanoon palanneet Jussi Pesonen, Jesse Huhtala ja Jonatan Tanus.

Jukurit lähti otteluun kovalla paineella, jota se pystyi ylläpitämään lähes koko 60 minuuttia. LeKi oli etenkin alussa isoissa vaikeuksissa omassa päässä ja Järvenpää sai aloittaa hikoilun heti ensiminuuteilla. Ensin hän pelasti Iivo Hokkasen one-timerin ja hetki siitä jäädytti Juho-Petteri Purolinnan kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi. Järvenpää oli kuin itse varmuus torjuen ottelussa kaikkiaan 48 kertaa. LeKin puolustuksellekin voi antaa plussaa, sillä etenkin ottelun alkupuoliskolla Jukurit ei päässyt hyville malintekosektoreille ja laukaukset olivat melko helppoja.

– Tiesimme, että Jukurit tulee peliin todella kovaa. Mikkeli arki-iltana on vaikeimpia vieraspelipaikkoja tässä sarjassa. Otimme paljon vastaan, mutta pystyimme puolustamaan hyvin keskialuetta ja jättämään kaverin ilman huippupaikkoja, arvioi ottelun alkua LeKi-koutsi Miikka Kuusela.

Jukurit sai siirrettyä jatkuvan paineensa tulostaululle vasta ottelun käydessä jo puoltaväliä Niko Laakkosen viimeisteltyä ylivoimalla 1-0 takatolpalta. Maalia edelsivät Valtteri Järviluoman ja Juho Saarisen hyvät purkupaikat, mutta kun niitä ei hyödynnetty, sai Jukurit pitkän paineen jatkumaan ja lopulta rokotti lepsuudesta.

LeKi oli pahasti purjeessa kaksi ensimmäistä erää, liikkuvammat mikkeliläiset hallitivat tapahtumia. Ensimmäinen kunnon tekopaikka aukesi Jussi Pesoselle toisessa erässä, mutta miehen luisteluvoima ei riittänyt kunnolliseen läpiajoon siniviivalta ja lopputuloksena oli heikko ja pakotettu laukaus, jonka sarvipäiden maalivahti Tadeas Galansky selvitti. Heti Jukuri-osuman jälkeen Miikka Männikkö ja Valentin Claireaux aiheutivat säpinän Galanskyn maalille, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu.

Kisa oli pelannut Kiekko-Vantaata, TUTOa ja Jukureita vastaan yhteensä kuusi maalitonta erää putkeen, kunnes ajassa 51.53 Jonatan Tanus toi mäyräpaidat tasoihin. Jukuri-puolustaja Roy Pihlström menetti kiekon oman päätyviivan takana, josta kiekko kimposi Tanukselle kuin lahjana. Nuori mies teki terävän kääntölaukauksen, joka onneekkaasti meni maaliin Jukurien Jani Forsströmin jalan kautta. Tanus oli ollut kaksi erää 13. hyökkääjä ja teki heti kentälle päästyään Mestis-uransa ensimmäisen osuman.

– Maali oli todella tärkeä, kun oli niin pitkään tahkottu ilman. Ei olla niin huonosti pelattu viime peleissä, olemme päässeet kuitenkin ykkös- ja kakkosalueille maalintekoon. Tehottomuus on vaivannut, Kuusela pohti viime aikojen heikkoa maalintekoa.

– Hieno sisääntulo oli nuorelta kaverilta. Oli ensin kaksi erää istunut penkillä ja teki sitten heti maalin, Kuusela kehui maalintekijä Tanusta.

Kolmas erä oli Kisalta selvästi pirtein ja ensimmäisiä kunnon pyörityksiäkin Jukuri-päädyssä nähtiin pariin otteeseen. Ketju Miikka Männikkö – Sami HolappaMasi Marjamäki järjesti käytännössä kaikki LeKin kunnon maalipaikat. Jukurit osittain turhautui saamattomuuteensa ja Järvenpään loisto-otteisiin, kun mikään laukaus mistään kohti kenttää ei tahtonut mennä sisään. Tärkein pelastus nähtiin toiseksi viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla, kun Järvenpää nollasi Anthony Guttigin maalipaikan. Aivan jatkoajan lopussa kotijoukkue pääsi neljällä kolmea vastaan ylivoimalle Marjamäen jäähyn aikana, mutta viivamies Santeri Lukan jatkuva pommitus oli yhtä turhaa kuin aikaisemminkin: Järvenpää napsi kiekot kiinni.

LeKi pääsi tiukan taistelun, vankan puolustamisen ja myös onnen ansiosta kiinni sarjapisteisiin, vaikka torjunnat menivätkin Järvenpäälle 48-24. Ottelu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, joka oli yhden miehen show. Jukurien Riku Pitkänen pääsi yrittämään kolmesti, ja yhtä monesti hän vei Järvenpää kahville. LeKi hävisi voittomaalit 4-3, vaikka Männikkö ja Tanus veivät altavastaajana pelillisesti olleen Kisan jo kahden maalin karkumatkalle. Pitkänen varmisti Oula Palveen avustuksella kaksi pistettä Mikkeliin.

– Pelimme oli nousujohteinen, siihen voi olla tyytyväinen, mutta kiekollinen pelimme on ollut liian varovaista. Maalilla Järvenpää oli todella vakuuttava ja rankkareissa tehtiin kasa hienoja maaleja, Kuusela jakoi tunnustusta.

– Katseet nyt perjantain Hokki-kotipeliin. Meidän täytyy päästä heti pelistä kiinni ja pelin päälle, jottemme joudu taas juoksemaan turhaan vastustajan perässä, esitti Kuusela lääkkeet orastavan tappio-putken katkaisemiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?