YVA-selvitys Pitkäkallion kivenotosta alkoi

Ympäristövaikutusten arviointi (YVA) Lempäälän Pitkäkalliolle suunnitellusta kiviaineksen otosta ja kierrätyskiviaineksen käsittelystä on alkanut. Sen tekevät yhteistyössä Destia Oy ja Toivosen Sora Oy.

Hankealueet ovat yhdeksän kilometriä Lempäälän keskustasta Pirkkalan suuntaan, osoitteessa Pirkkalantie 670, jossa on jo nykyisin Destia Oy:n toimintaa. Alueille on kiviaineksen louhinnan ja murskauksen lisäksi suunniteltu muualta tuotavan louheen, ylijäämämaan ja erilaisten rakennusmateriaalien vastaanottoa ja käsittelyä.

Destia Oy suunnittelee nykyisen alueensa laajennusta pohjoiseen, minkä jälkeen suunniteltavan hankealueen kokonaispinta-ala on 27,5 hehtaaria. Toivosen Sora Oy suunnittelee kiviaineksen otto- ja myyntitoimintaa sekä puhtaan ylijäämämaan vastaanottoa noin 10 hehtaarin kokoisella alueella Destia Oy:n nykyisen alueen itäpuolella.

YVA-ohjelmasta järjestetään yleisötilaisuus maanantaina 20. lokakuuta klo 18–20 Lempäälän Säijän koululla. Ohjelmasta voi jättää mielipiteitä lokakuun loppuun asti Pirkanmaan Ely-keskukselle, joka antaa lausuntonsa marras-joulukuussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?