Kaukolämpötyö käynnissä Kuljussa

Kaukolämpöverkoston rakennustyö on parhaillaan käynnissä Lempäälän Kuljussa. Kuljun koulun ja Mansikkamäen päiväkodin välisellä Tampereentien osuudella vedetään kaukolämpöputkia. Samassa yhteydessä osaan kaivannoista upotetaan kaasuputkia.

Kaukolämpökaivanto Kuljussa myötäilee kevyen liikenteen väylää. Kuva: Katariina Rannaste

Kaukolämpökaivanto Kuljussa myötäilee kevyen liikenteen väylää. Kuva: Katariina Rannaste

Työt alkoivat syyskuun alkupuolella ja valmista pitäisi Lempäälän Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Toni Laakson mukaan tulla viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

– Työ tehdään kolmessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa Kuljun koulun ja Kuljun kartanon risteyksen välisellä matkalla on tehty maankaivuutöitä sekä asennettu putkistoa suorittaen mm. tarvittavat painekokeet ja eristystyöt putkistolle. Kuljun kartanolta jatketaan pohjoisen suuntaan Mansikkamäenmutkan päiväkodille ja Kuljun Ehtoopirtille. Kolmannessa vaiheessa töitä jatketaan Myllykolun asuinalueen suuntaan, missä osa rivitaloista liittyy kaukolämpöverkkoon, Laakso selvittää.

– Kaukolämpötyö liittyy Kuljuun suunnitteilla olevaan lämpölaitokseen. Kunnalla on St1-kylmäaseman pohjoispuolelta omistuksessa maa-aluetta, minne on suunniteltu siirrettävää lämpökeskusta. Asia on parhaillaan lupakäsittelyssä, Toni Laakso lisää.

Rakennustöistä vastaavan KVL-Tekniikka Oy:n työnjohtaja Mika Liinamaan mukaan Kuljun koulun läheisyys on huomioitu töiden suunnittelussa. Kaivanto myötäilee kevyen liikenteen väylää.

– Olen ollut yhteydessä kouluun ennen kuin työt aloitettiin, että työmaan läheisyydessä pitää noudattaa erityistä varovaisuutta. Myös työmiehiä on ohjeistettu tarkkavaisuuteen etenkin koulupäivien alkamis- ja päättymisaikoihin. Kaivantojen reunalla on myös suoja-aidat.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?