Lentopallon 1-sarja avattiin jännitysnäytelmällä

Lentopallon 1-sarja miesten osalta palasi Lempäälään vuosien tauon jälkeen. Vuosituhannen alussa sitä pelannut Lempäälän Jyry sai seuraajan, kun Lempäälän Kisa pelasi pitkään odotetun avausottelunsa Mikkelin Passareita vastaan. 128 katsojaa saivat viihdettä koko rahan edestä, kun ottelun venyi lopulta viidenteen erään, jossa Passarit oli parempi ottaen kaksi sarjapistettä 3-2 (25-18, 21-25, 25-18, 25-15, 15-9) -voitolla jättäen Kisalle vain yhden.

Ottelua oli odotettu pitkään ja hartaasti, aina viime keväästä lähtien nousun varmistuttua. Alussa ilmassa oli selvää jännitystä, sillä mikkeliläiset menivät 3-0 johtoon ensimmäisessä erässä.  LeKin vastaanotto oli ensimmäisessä erässä vaikeuksissa, etenkin laitapelaajana pelannut Sauli Silpo oli paikoitellen helisemässä leijasyöttöjen tulituksessa. Hän kuitenkin paikkasi paljon vahvalla lyöntipelillään.

Passarit oli alussa terävempi ja valmiimpi 1-sarjantempoon. Kisan passari Jukka Lehti joutui liikaa juoksemaan vastaanottojen jäädessä 3-metrin viivalle. Toni Laineen ja Sten Kruudan vahva keskipeli piti Kisaa erässä mukana, mutta lopulta Passarit nappasi avauserän voiton 25-18, edes Kisan valmentajan Raimo Lehtosen tekemä kaksoisvaihto erän lopulla ei tuonut toivottua muutosta.

Toiseen erään Kisan ryhdistäytyi ja etenkin yleispelaaja Tommi Roinisen varmat nostot, tehokkaat hyökkäykset ja ennen kaikkea täynnä tunnetta olleet tuuletukset saivat joukkueen ja katsomon syttymään. Syöttöruudussa Kisa oli ensimmäistä erää parempi, Toni Laine koulutti Tuomas Häkkistä kahdella perättäisellä ässällä ja Kisa karkasi selvään johtoon.

LeKin isoin murhe oli hakkuripeli: pelin aloittanut Anssi Vesanen ei ollut pelipäällä ja teki ensimmäisen lyöntipisteensä vasta neljännessä erässä. Hänet toisessa erässä korvannut Ossi Vesanen oli asteen tehokkaampi. Ossi Vesasen tultua kentälle toisen erän lopulla Kisan rynni erävoittoon 25-21.

Kolmannessa erässä Kisalla oli sauma mennä erissä johtoon, mutta kolmen pisteen johto erän puolessa välissä valui kuin hiekka sormien välistä. Kolme omaa syöttövirhettä putkeen erän lopulla johtivat pikkupisteiden menemiseen Mikkeliin 25-18.

Neljänteen erään Kisa teki yllättävän muutoksen, kun Anssi Vesanen palasi hakkurin tontille. Kun kovat lyönnit eivät jääneet, hankki kokenut Vesanen pisteitä peipeillä. Jussi Niemen johtama vastaanottopeli parani pelin edetessä ja etenkin Laine ja Roininen pääsivät nakuttamaan pisteitä tasaisesti.  Kisa käytti pelin aikana ahkerasti vaihtoja, Timo Kela korvasi usein Silpon vastaanottopuuhissa hyvällä menestyksellä.

Mikkeläisillä oli samanlainen ongelma kuin Kisalla, mutta passarin tontilla. Juuso Paananen aloitti pelin, mutta teki tilaa nuorelle Jonne Väisäselle kolmannesas erässä. Paananen kuitenkin palasi kentälle viimeiseen erään.

Neljäs erä oli Kisan parasta peliä, onnistumiset johtivat uusiin onnistumisiin ja etenkin kapteeni Silpo oli vireessä syöttöpaikalla ja lyönneissään. Passarit pääsi vain 15 pisteeseen ja yleisö pääsi nauttimaan viidennen erän hetkisyydestä.

Passarit säntäsi heti 3-0 johtoon muutamien vastaanottovirheiden avituksella ratkaisuerässä. Tästä erosta se ei luopunut, vaan vei pelin lopulta nimiinsä kotiyleisön pettymykseksi. Joukkueen kapteeni ja tärkein palanen Ville Heiskanen nousi esiin ratkaisuhetkillä: hän puolusti viimeisessä erässä lähes puolen tusinaa palloa ja löi roskapassit armotta parkettiin.

– Pelimme ailahteli kovasti tänään. Emme olleet millään osa-alueella parhaimmillamme, kommentoi Kisan libero Jussi Niemi.

Tiukkojen vaiheiden jälkeen avausottelu päättyi niukkaan tappioon, mutta piste sentään tarttui matkaan ensimmäisestä pelistä kahden erävoiton ansioista. Suorituksen arvoa nostaa se, että Mikkelin Passarit oli viime kaudella liigakarsinnoissa Rantaperkiön Iskua vastaan. Kisan eliittiä olivat parhaana palkittu Toni Laine sekä vahvaa nosto- sekä lyöntipeliää esittänyt Tommi Roininen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?