Jukurit–Kisa 2–1 VL, Kisa–Hokki 5–3

Holapan tehohetki murskasi Kisan maalintekokipsin

Pelien henget: Mikkelissä Kisa saa kiittää Ilveksestä lainaamaansa maalivahtia Juha Järvenpäätä, että sai mukaansa edes pisteen. Tukistus tulee toki rankkarikisasta, jossa lempääläisillä oli kahden laukojan jälkeen tukeva 2 – 0-johto, mikä kuitenkin suli. Kajaanin Hokkia vastaan Kisa sai luistelunsa toimimaan, tehotkin tulivat hyvän liikkeen myötä.

Tähti: Sami Holappa teki Lempäälässä Hokkia vastaan puhtaan kypärätempun eli kolme perättäistä maalia. Holappa pelasi Lempäälässä edellisen kerran kaudella 2010 – 11, jolloin hän junnuna teki 11 pistettä 27 peliin. Nyt 25-vuotiaana hän on yksi joukkueen kulmakivipelaajista, jolta on lupa odottaa edelliskerran pistesaldon tuplaamista tai jopa triplaamista.

Kiikariosasto: Mestistä on nyt pelattu kuusi kierrosta. Huolestuttavaa on, että liian moni nuorista kisalaispelaajista on saldonnut lätkätermeillä sanottuna kiikaritehot eli 0 + 0. Nollilla etenevät Olli Henriksson, Aleksi Mäkelä, Aleksi Luhtalampi, Jesse Huhtala ja Sami Laakso. Kaikkien huolestuttavinta on harjoituspeleissä loistaneen ranskalaissentteri Valentin Claireauxin täydellinen kipsi, mies on koko ajan aivan pelin ulkopuolella.

Juujärven jupinat: – Pehmeältä patongilta Claireauxin pelaaminen on tuntunut. Häneltä odotetaan ratkaisuja, joten paineet varmasti ovat hänellä itsellään kovat. Hokki-pelin päätöserässä oli merkkejä paremmasta, otti valmentaja Juha Juujärvi ammattimiehen otteisiin kantaa.

Mietteitä: Yleisömäärät ovat edelliskausien tasolla eli keskiarvossa 300 silmäparia, mutta jos Hokki-pelissä näkynyt raikkaus, liike ja yritys jatkuvat, tulee väkeäkin varmasti lisää. Kisan treeneissä maalilla on torjuskellut Mika Noronen, joko kohta kokenut ammattimies tekee kauden debyytin LeKi-nutussa?
Muutaman liigalainan vaisuus kummastuttaa, esimerkiksi kokeneella Ilves-lainalla Jussi Pesosella on isoja ongelmia pysyä Mestiksenpelitemmossa mukana. Onko mies treenannut liikaa eli on jumissa vai liian vähän?

Mitä seuraavaksi: Härkäviikko on edessä. Keskiviikkona Kouvolassa on vastassa KooKoo, perjantaina matka jatkuu Savonlinnaan ja lauantaina saapuu JyP Akatemia Hakkariin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?