Kisa jänskäsi lentisavausta

LeKi:n Toni Laine on ainoa joukkueen aloituskuusikon pelaaja, jolla ei ole pääsarjakokemusta. Kuva: Marko Panu.

LeKi:n Toni Laine on ainoa joukkueen aloituskuusikon pelaaja, jolla ei ole pääsarjakokemusta. Kuva: Marko Panu.

Historian siivet havisivat, kun Lempäälän Kisa pelasi ensimmäisen miesten 1.-sarjatason lentopallopelin lauantaina 27. syyskuuta Hakkarissa. Edelliskerran maan toiseksi korkeinta sarjatasoa nähtiin Lempäälässä 1980-luvun lopussa, kun Jyry käväisi vuoden verran ykkösessä. 1990–2000-lukujen taitteessa Jyry pelasi myös 1.-sarjaa, mutta silloin se oli maan kolmanneksi korkein taso, kun pääsarjan jälkeen pelattiin valtakunnallista supersarjaa.

Liekö kokenut Kisa ottanut vähän ylimääräistäkin stressiä sarja-avauksesta, siksi paljon pallot etenkin pelin alussa kimpoilivat minne sattuivat. Peliote koheni kaiken aikaa, ja saldona oli yksi piste erin 2–3 päättyneestä pelistä viime kevään liigakarsija Mikkelin Passareita vastaan.

– Parantamisen varaa jäi niin vastaanotto- kuin hyökkäyspeliinkin. Se ilahduttaa, että yhdeltä sarjan suosikeista kuuluvalta vastustajalta napattiin piste keskinkertaisella esityksellä. Vuorenvarmaa on, että oma pelimme paranee tästä paljon, kommentoi Kisa-luotsi Raimo Lehtonen.

Kisa pääsi parhaalla rosterillaan peliin. Avausseitsikko oli kokenut, kun passarina oli Jukka Lehti, yleispelaajina Sauli Silpo ja Tommi Roininen, liberona Jussi Niemi, hakkurina Anssi Vesanen sekä keskitorjujina Sten Kruuda ja ainoana vailla pääsarjakokemusta oleva Toni Laine, joka oli lopulta Kisan paras mies lyöden yhtä lukuun ottamatta kaikki tarjotut pateripassit vastustajan kenttään.

Pelin kulminaatiohetki oli kolmannessa erässä erätilanteessa 1–1, kun Kisa oli kolmen pisteen karkumatkalla ja vastustaja liki sillassa. Muutama Passareiden helppona toimittama sormilyönti sössittiin, pari hyvää iskupaikkaa munattiin, ja neljä perättäistä syöttöhassiakin iski samaan hetkeen. Näin Mikkeli vei erän ja pohjan Kisan kolmen pisteen voittopotilta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?