Kouluruokailu nostattaa tunteita Vesilahdessa

Facebookin Vesilahtelaiset-ryhmässä on käyty kiivasta keskustelua kouluruoan riittävyydestä Kirkonkylän koululla ja yläasteella. Kulminaatiopisteessä on siskonmakkarakeitto, jonka makkarat ovat maistuneet koululaisille perunoita paremmin. Vanhemmat kertovat myös muiden ruokien loppuneen kesken viikoittain.

Vesilahden kunnan siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kati Moisio antoi asiasta tiedotteen, jossa hän vahvistaa ongelman olevan pelkkien siskonmakkaroiden kauhominen tarjoiluastian pinnalta.

– Siskonmakkarat jäävät keiton pinnalle tarjoiluastioihin eli ne eivät sekoitu keiton joukkoon niin kuin esimerkiksi jauhelihakeitossa. Oletettavasti tämän myötä osa oppilaista on ottanut pinnalta vain siskonmakkarapalloja ja tarjoiluastioihin on jäänyt keiton muut ainesosat. Uusi erä ruokaa tulee päivittäin noin kello 11.30 koulukeskukselle, joten uutta keittoa siskonmakkarapalloilla olisi saanut hetken päästä lisää.
Keskustelijoista osa ehdottaa ratkaisuksi keittiöhenkilökunnan annostelemaa lounasta. Moision mukaan asia ratkaistaan kuitenkin toisin.
– Jatkossa ruokapalvelut tulevat joko laittamaan ilmoituksen siskonmakkarapallomäärästä linjastoon tai ottamaan keiton kokonaan pois ruokalistalta. Tässä tapauksessa ruoka ei ole loppunut kesken minkä vahvistavat myös koulujen rehtorit. Jatkossa toivon, että minuun ollaan heti yhteydessä tällaisiin tilanteisiin liittyen.
Epäilyt Vesilahden kunnan talouden tasapainottamisohjelman vaikutuksesta kouluruokailuun Moisio tyrmää.
– Talouden tasapainotusohjelma ja säästöt eivät koske millään tavalla ruuan määrää eikä sitä siis ole vähennetty. Ruokapalvelut valmistavat ruuat Tampereen kehyskuntien tuoteryhmäkehityksessä testattujen ohjeiden mukaan.

 

 

 

Tällä harmittavalla tapauksella ei ole mitään tekemistä kunnan taloudentasapainottamisohjelman/ säästöjen kanssa.
Vesilahdessa 24.9.2014
Kati Moisio, siivous- ja ruokapalvelupäällikkö

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?