Sähköverkko kaapeloidaan säävarmaksi Vesilahden keskustassa

Elenia Oy:n kenttätoiminnan ensi vuoden investointibudjetti on vahvistettu, ja sen mukaan yhtiö toteuttaa ensi vuonna viimeisen osan Lempäälä-Vesilahti kaapeloinnista.

– Tämän osuuden nimi on Vesilahti keskusta kaapelointi ja sen myötä Vesilahden keskusta tulee kaapeliverkon piiriin Lempäälän sähköasemalta asti, sanoo projektivastaava Jukka Laakso Elenia Oy:stä.

Hankkeen kustannus ensi vuodelta on noin 1,1 miljoonaa euroa. Uutta korkeajänniteverkkoa rakennetaan noin 9,8 kilometriä sekä uutta pienjänniteverkkoa noin 17 kilometriä ja uusia puistomuuntamoita 12 kappaletta. Vanhaa verkkoa puramme noin 17 kilometriä ja vanhoja pylväsmuuntamoita poistuu 16 kappaletta.

Kohteen urakoi Eltel Networks ja kohteen maastosuunnittelu on käynnistynyt maanomistajien lupien ja reittien selvittelyllä. Elenia Oy pitää yhdessä urakoitsijan kanssa hankkeesta suunnitelmien esittelemiseksi yleisötilaisuuden Vesilahden paloasemalla torstaina 9. lokakuuta kello 18.00.

Lempäälään tehdään ensi vuonna rakennusohjelmatyönä vain pienehkö saneerausinvestointi, kun Moisionaukealla vielä oleva ilmajohtoväli muutetaan kaapeliksi. Lempäälään on tulossa mittavammat säävarmaverkon investoinnit 2016 alkaen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?