Lentopallon Suomen Cup sytytti Hakkarin hurmokseen

Vastassa hallitseva Suomen Cupin mestari ja Lentopallon Mestaruusliigan hopeajoukkue Kokkolan Tiikerit, joka on kyllästetty maajoukkuetason pelaajille MM-kisoissa säväyttäneestä Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivusta lähtien. Voisi tuntua mahdottomalta yhtälöltä syttyä otteluun, josta on lähes varmasti tulossa tappio. Mutta mitä vielä! Lempäälän Kisan 1-sarjaa pelaava joukkue haastoi liigassa pelaavan Tiikerit ja sytytti 320-päisen täpötäyden Hakkarin liikuntahallin ennen näkemättömään tunnelmaan. Tiukan taiston jälkeen Tiikerit osoitti paremmuutensa erien lopussa vieden Cup-kamppailun 3-0 (25-16, 25-19, 25-22).

Vettä kiukaalle heitettiin vain lisää, kun Kisa siirtyi ottelun ensimmäisessä erässä 3-0 johtoon heti ensimmäisellä syöttövuorolla. Yleisö lähti heti alusta asti hienosti mukaan ja Lempäälässä ollaankin rakentamassa jonkin asteista lentisbuumia. Tiikerit tuli kuitenkin hiljalleen rinnalle ja kaasutti teknisen aikalisän, joka tulee johtavan joukkueen päästessä 14. pisteeseen, jälkeen karkuun. LeKi pystyi horjuttamaan etenkin ex-maajoukkuemies Matti Hietasta leijasyötöillä, ja usein joutuikin Tiikereiden jenkki-passari Steven Kehoe turvautumaan Ojansivun apuun pallon tappamiseksi. Lopulta Kisa pääsi 16 pisteeseen, etenkin oma hyökkäyspeli oli vaatimatonta jännityksen puskiessa vielä läpi.

Toisessa erässä mentiin tasatahtia jälleen 12:nnen pisteen tuntumille. Hyökkäyspeli parani toisessa erässä huomattavasti, etenkin hakkuri Anssi Vesanen oli kuin eri mies verraten sarja-avaukseen. Tiikerit oli parin asteen verran edellä torjuntapelissä, etenkin jatkopalloissa musta-asuinen vierailija sai usein pitkän kolmen miehen torjunnan LeKi-hyökkääjää vastaan. LeKin kokenut passari Jukka Lehti pyöritti peliä taiten ja löysi monipuolisia hyökkäysvaihtoehtoja. Etenkin kapteeni Sauli Silpo oli hyvässä vireessä eikä pehmennyt edes muutaman torjunnan jälkeen, vaan antoi pallolle yhä kovempaa kyytiä.

Toisessa erässä nähtiin erittäin mielenkiintoinen tapaus, kun Ojansivu otettiin vaihtoon – omalla syöttövuorollaan. Mies on totuttu näkemään maajoukkueessa usein juuri syöttövaihtajana, eikä päinvastoin. Yksi syy saattoi olla LeKin varma nostopeli – etunenässä libero Jussi Niemi poimi ”Lelu” Ojansivun ja muidenkin syöttöjä varmasti. Myös Silpoa takakentällä korvannut Timo Kela oli itse varmuus vastaanotossa.

Tiikerit purjehti yleisön kovasta kannustuksesta huolimatta erävoittoon ja jatkoi siitä myös kolmannessa erässä. Ojansivun korvasi nuori hakkuri Antti Ropponen, joka pysyi hyvin kurissa erityisesti Ossi Vesasen toimesta. LeKiltä Silpo pommitti 11 pistettä ja Tiikereiden paras pistemies oli yleispelaaja Hietanen 14 pisteellään. Etenkin kolmannessa erässä Hietanen nosti profiiliaan hakaten tärkeitä pisteitä kotikannattajien paineistuksesta piittaamatta.

Kolmas erä oli pelin tasaisin, Kisa sinnitteli vielä tilanteessa 23-21 hyvin mukana Anssi Vesasen syötöillä. Erien lopulla Tiikerien rutiini paistoi kuitenkin läpi ja viimeinen erä päättyi 25-22. Tiikerit oli liiga-joukkueen arvolle sopivasti jokaisella sektorilla hieman parempi, pienet yksityiskohdat kuten loistava varmistuspeli takasivat kokkolalaisille voiton.

Vaikka tulos vaikuttaakin karulta, haastoi Kisa tosissaan Suomen parhaimpiin lukeutuvan Tiikerit. Myös vastustaja totesi sen, valmentaja Tommi Tiilikaisella oli välillä vaikeuksia pysyä housuissaan pelin tiimellyksessä ja voiton ratkettua joukkue juhli kentällä kuin suurempaakin saavutusta.

– Saimme erittäin hyvän vastuksen tänään. LeKi oli hyvä etenkin erien alussa ja pärjää varmasti 1-sarjassa, kokkolalaisten valmentaja Tiilikainen kommentoi seuran kotisivuilla.

Ottelun jälkeen salissa oli nippu tyytyväisiä ihmisiä; Tiikerit oli tyytyväinen voittoon ja lekiläiset tapahtuman henkeen ja hienoon haastamiseen. Suurin huomio kiinnittyi kuitenkin tähti-hakkuri Ojansivuun, jonka luokse oli nopeasti kasautunut pitkä jono nimikirjoituksen metsästäjiä.

– Kiitos Lempäälä, tänään oli aivan huikea fiilis!Olen todella ylpeä koko joukkueesta, fiilisteli LeKin luottomies Tommi Roininen pelin jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?