SaPKo nollasi Kisan

Jääkiekon Mestiksen Lempäälän Kisa elää nyt maalinteollisesti vaikeita aikoja. Kisa on tehnyt alkukaudella vain keskimäärin 1,8 osumaa per peli ja on 15 maalillaan 8 otteluun Mestiksen heikoin viimeistelijä. Tälläkin kertaa sävel oli laulussa sama: maalinteko tökki. Sarjajumbo Savonlinnan Pallokerho oli vielä ennen illan kierrosta maalisarakkeessa Kisaa alempana, mutta kun SaPKo-vahti Antti Leskinen nollasi lempääläiset, nousi pässipaidat ohi. Tappio Savonlinnassa kirjattiin maalein 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

– Tällä hetkellä maalinteosta puuttuu se viimeinen vimma. Lauomme tarpeeksi, mutta emme pääse maalille riittävästi, minkä vuoksi emme pysty hyödyntämään irtokiekkoja, jolloin vastustaja on haavoittumaisillaan, kertaili turhautunut LeKi-valmentaja Miikka Kuusela illan pelin jälkeen.

LeKillä oli illan pelissä mukana vain viisi puolustajaa, joista yksi oli Mestis-debyyttinsä tehnyt Niklas Kumpu. Keskushyökkääjä Aleksi Luhtalampi pelasi puolustajan tonttia kapteeni Toni Niemen pakkiparina. Hyökkäyspäässä viimeksi kahdesti osunut Jesse Huhtala nousi ykkösketjuun ja Antti Hildén palasi kokoonpanoon. Maalilla pelasi Aaro Peltonen.

– Luhtalampi oli tänään hyvä puolustajana, siitä ei pääse mihinkään. Peltonen oli maalillaan hyvä, mutta ei loistava. Hyökkäyspäästä ei noussut kukaan erityisesti esille, sillä meidän hyökkäyspelimme ei oikein johtanut mihinkään, Kuusela arvioi pelaajistoaan.

Ensimmäinen erä oli Kisalta parasta peliä ja ottelu lähti hyvin käyntiin. Hallinta oli kuitenkin näennäsitä eivätkä hyökkäykset johtaneet todellisiin huippupaikkoihin. SaPKo iski vaarallisesti vastaan seitsemännellä minuutilla, kun kolme vastaan yksi hyökkäyksen hyödynsi Miika Roine aivan maalin kulmalta.

– Alku oli meiltä hyvää vieraspelaamistamme. Maalinteon vaikeusta kuvasti se, että maaliakohti pelaaminen puuttui, Kuusela harmitteli.

Toinen erä oli selvemmin savonlinnalaisten hallintaa ja LeKi jäähyili. Aleksi Luhtalammen rangasituksen aikana SaPKo pääsi jo lähelle kahden maalin karkumatkaa, mutta videotarkastusten jälkeen todettiin, ettei kiekko ollut maalissa. Kun maalivahti Peltonen otti muutamaa minuuttia myöhemmin kampitus-jäähyn, ei lekiläispuolustus voinut takaiskulle enää mitään: Kai Lehtinen vei kotijoukkueen 2-0 -johtoon.

Kolmannessa erässä Kisa sai päätettyä hyökkäykset maalipaikkoihin ja Leskinen oli kovassa rumputulessa. 19 torjuntaa kuitenkin osoittivat miehen ansainneen nollapelinsä. Etenkin kahdella ylivoimallaan ja ottelun loppuminuuteilla, kun Peltonen oli vaihtoaitiossa ja LeKi pelasi kuudella viittä vastaan, sai LeKi luotua tekopaikkoja. Kun viimeistely on lukossa, niin se jumi ei helpolla aukea. Hyökkäyspäässä muun muassa kokeneet pelimiehet kuten Miikka Männikkö, Jussi Pesonen ja Antti Hildén elävät pitkässä maalittomassa putkessa.

– Hävisimme tänään maalintekotehokkuuteen. Myöskään reagointipelimme ei ollut riittävälä tasolla, myönsi Kuusela.

LeKi jäi maaleitta jo toisen kerran alkukaudella. Paikka kurssin muuttamiseen tulee kuitenkin nopeasti, kun tänään TUTOlle 6-0 kotonaan hävinnyt JYP-Akatemia saapuu Hakkariin huomenna lauantaina.

– Huomenna tulee vastaan varmasti sisuuntunut JYP. Tarvitsemme hyvän palautumisen, kertoi Kuusela joukkueen bussin juuri saavuttua ruokapaikalle.

– Tällaisella puolustamisella kyllä pärjäämme, mutta pelimme huuta nyt onnistumisia. Etenkin nuorille pelaajillemme se olisi tärkeää. Hyvät tulokset kyllä seuraavat hyviä onnistumisia, loppujen lopuksi luottavaiselta kuulostanut Kuusela pohti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?