Jussi Saarinen ajoi luokkavoittoon SM-rallissa

LemUA:n kaksikko, Vesilahdessa asuva Jussi Saarinen kartturinaan lempääläläinen Matias Holopainen voitti rallin SM-sarjan päätöskisassa SC5-luokan. Kuva Jarno Saari

LemUA:n kaksikko, Vesilahdessa asuva Jussi Saarinen kartturinaan lempääläläinen Matias Holopainen voitti rallin SM-sarjan päätöskisassa SC5-luokan. Kuva: Jarno Saari

Tampereen ympäristössä syyskuun viimeisenä viikonvaihteena ajettu kaksipäiväinen Ralli SM -sarjan päätöskisa sujui Jussi Saarisen osalta vauhdikkaasti. Opel-kuljettaja saavutti hienon voiton kilpailijamäärältään runsaslukuisimmasta kilpaluokasta, SC5-luokasta.

Saarinen ajoi viime vuonna junioreiden SM-sarjassa hopealle, jonka jälkeen hän on hakenut kokemusta nuotitettavista ralleista. Kyseessä oli vasta kolmas nuottiralli Vesilahdella asuvalle Saariselle, joka kilpaili nyt ensimmäistä kertaa lempääläläisen kartanlukijan Matias Holopaisen kanssa.

– Tulos oli loistava, mutta pieniä vaikeuksiakin alkumatkalle mahtui. Heti ensimmäinen erikoiskoe oli vaativa pimeyden ja vesisateen vuoksi. Tuloksellisesti se meni jopa yllättävän hyvin, Saarinen kertasi.

Lempäälän UA:n kaksikko oli avauspätkällä toinen jääden pohja-ajasta vain puoli sekuntia. Toisella EK:lla yllätti liukas paikka, jossa lukuisat muutkin kilpailijat menettivät aikaa.

– Sahalahden pätkällä oli sellainen pitkä puusilta, joka oli tosi liukas ja heti sen jälkeen oli tiukka vasen mutka. Osasin kyllä ennakoida ja varoa sitä, mutta jarrutuksessa moottori sammui ja luisuttiin mutkasta suoraan tienpenkalle.

Sen jälkeen Saarisen autokunta oli 20 sekuntia luokan kärkeä perässä.

Kilpailun neljäs erikoiskoe ajettiin maineikkaalla Savon erikoiskokeella, joka alkoi Kangasalan päästä ja päättyi Lempäälään. Siellä nähtiin eräs rallin ratkaisu, kun kärjessä ajanut Markus Hellström ajoi ulos ja keskeytti.

– Näimme kilpakumppanin tien sivussa. Sen jälkeen meillä oli hallussa 17,9 sekunnin johtoasema, mutta kilpailu ei ollut vielä edes puolivälissä, Saarinen laski.

Rallin viisi viimeistä pätkää sujuivat kuitenkin ilman ongelmia, joten lopussa Saarisen ja Holopaisen voittomarginaali kasvoi 35 sekuntiin.

– Tämä on ehdottomasti yksi urani parhaista tuloksista. Vastassa oli iso liuta kokeneempia kuljettajia, joihin nähden vauhtimme riitti jopa yllättävän hyvin, Saarinen iloitsi.

 

Teksti: Jarno Saari

Kuva: Jarno SaariRallin SM-sarja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?