LeKin ja Tapparan D1:t rintarinnan vierailulla Ulricehamnissa

Ulricehamn on Lempäälän ystävyyskunta. Ja UIF jääkiekon edustusjoukkue kunnassa. Lempäälän Kisa ja UIF ovat kymmenisen vuotta harrastaneet yhteistyötä juniorijääkiekon saralla. Aina loppiaisen tuntumassa ovat D2-ikäiset ruotsalaisjuniorit matkustaneet turnaukseen Lempäälään ja vastavuoroisesti syyskuun lopussa LeKi-juniorit ovat käyneet vierailulla länsinaapurissa.

LeKi aloitti noin puolitoista vuotta sitten junioriyhteistyön Tapparan kanssa ja niinpä tammikuussa loppiaisturnauksen järjestelyitäkin pyöritettiin yhteistuumin ja turnaukseen Lempäälässä osallistui sekä LeKi että Tappara. Kun saimme positiivista palautetta kahdella ryhmällä osallistumisesta, aloitimme valmistelut naapurivierailuun samoilla ryhmillä.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna reissu sitten toteutui: 27 junioria ja 7 toimihenkilöä hyppäsivät bussiin ja suuntasivat kohti naapurimaamme suuria järviä. Vauhdikas matka piti sisällään paljon hokia, mutta myös paljon muuta.
Lähdimme torstaina iltapäivällä ja palailimme Pirkanmaalle maanantaina puoliltapäivin.

LeKi loppuotteluun

Tuloksellisesti reissu oli varsin menestyksekäs. LeKi voitti perjantain ystävyysottelun UIF-01:ä vastaan 9-2. Leki selvitti myös lohkonsa puhtaalla pelillä saaden välierässä vastaansa reissu- ja treenauskumppanit Tampereelta. Välieräottelusta ei latausta puuttunut ja lopulta finaaliin toivotettiin 5 – 2 numeroin LeKin joukkue. Pronssiottelua ei turnauksessa pelattu, joten osallistujamitalit pujotettiin 3-4 sijan johdosta Tapparan pelureiden kaulaan.

Loppuottelussa kohtasivat isäntämaan Gislaved SK ja LeKi. Taistelu oli miehekäs, vaikka GSK olikin keskiarvo fysiikaltaan noin 10-15 cm pidempi ja 10 kg painavampikuin LeKin joukkue. Ensimmäinen erä oli vankkaa taistelua ja varsinkin alussa Hiltusen Casimir maalilla piti LeKiä pystyssä LeKilläkin oli paikkansa, mutta erätauolle siirryttiin 0 – 0 lukemissa.

Toisen erän alussa pääsi vastustaja iskemään tuloksella 1 -0. LeKi sinnitteli kahdellatoista kenttäpelaajalla kaverin kolmea kenttää vastaa. Summerin soidessa numerot olivat oikeutetusti 3 – 0 GSK:lle.

Pelien jälkeen suunnattiin vielä illanviettoon isäntäjoukkueen klubitalolle. Pojat puhalsivat kaikki neljä päivää hienosti yhteen hiileen.

 

Sami Lehmus

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?