Revanssi Jyväskylässä palautti pisteiden maun suupielille

Lempäälän Kisan Mestis-joukkue palasi pistekantaan kaadettuaan JYP-Akatemian keskiviikkoillan vierasottelussa voittomaaleilla 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0). Kisa oli hävinnyt viime lauantaina JYPille kotonaan rumasti 6-2 eikä antanut saman tapahtua tällä kertaa. Tappioasemasta noussut lempääläisryhmittymä varasti kaksi pistettä mukaansa Antti Hildénin ja Miikka Männikön voittomaalikisaosumilla.

– Helpottava voitto meille! Työmäärä on ollut kauttaaltaan iso mutta onnistumisia ei ole viime aikoina tullut, puheli helpottunut LeKi-koutsi Miikka Kuusela  ottelun jälkeen.

LeKin kokoonpanosta olivat poissa Tapparassa CHL:ää pelanneet Patrik Laine ja Domink Hrachovina, maalilla apua saatiin Aaro Peltosen muodossa. Puolustuspään vammoja paikkasivat Ilveksen Konsta Mäkinen ja Tapparan Aleksi Elorinne sekä loukkaantumisensa jälkeen Mestis-kaukaloihin palannut Vilho Virmavirta.

– Virmavirran otteista näkyi pitkä pelaamattomuus ja että taukoa on takana. Onneksi hän paransi loppua kohden, Kuusela arvioi puolustajaa, joka avasi kautensa viime viikonloppuna LeKin A-junnujen mukana.

Viime viikon kuumin kisalaispelaaja oli Valentin Claireaux ja hänen hyvät otteensa saivat jatkoa. Ranskalainen teki tuiki tärkeän tasoitusosuman neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja antoi LeKille mahdollisuuden pisteisiin. Keskushyökkääjän pelissä on havaittavissa jälleen harjoituskaudelta tuttua lennokkuutta ja tehokkuutta.

LeKi siirtyi tasaisessa ottelussa johtoon Henri Tuomisen maalilla ensimmäisessä erässä, mutta ote siirtyi jyväskyläläisille LeKin kiekollisten verheiden myötä ja Akatemia siirtyi toisessa erässä 2-1 johtoon Atte Kukonlehdon ylivomaosumalla sekä Joel Sundin laukauksella. LeKi kulutti jäähypenkkiä etenkin Jussi Pesosen toimesta, mutta alivoimanelikko sekä Peltonen estivät lisämaalit.

– Kaksi ensimmäistä erää peli oli hyvin tasaista. Vaikka sähläsimmekin, pelasimme laadukasta alivoimaa ja maalilla Peltonen oli hyvä tänään, Kuusela kiitteli oman pään erikoismiehiä.

Kolmanteen erään Kisa tuli täydellä höyryllä saadakseen tappioasemansa käännettyä kauan kaivatuiksi pisteiksi. JYP joutuikn turvautumaan aikalisään kolmannen erän alkajaisiksi. Lopulta paine tuotti tulosta Claireaux´n osuman muodossa. LeKi sai vielä mahdollisuuden voittomaaliin varsinaisen peliajan puitteissa, kun Olli Aitola laukoi kiekon katsomoon. JYP-maalilla Dennis Saikkonen kuitenkin kesti, kaikkiaan torjuntoja kertyi 29, Peltoselle 21.

– Kolmas erä oli parhaamme, selkeytimme omaa peliämme ja päätimme hyökkäykset paremmin maalille, Kuusela arvioi viimeisen erän vahvoja otteita.

Jatkoajalla LeKi sai uuden ylivoimamahdollisuuden Valtteri Kemiläisen jouduttua rangaistusaitioon. Lopullinen sauma kuitenkin suli Sami Holapan jäähyn seurauksena. Voittomaalikisassa Hildén ja Männikkö sekä vahvasti rankkareita kiinni ottanut Peltonen takasivat revanssin suoman hymyn LeKin pelaajille.

– Nämä illat motivoivat tekemään tätä työtä! Väänsimme tänään upean voiton, totesi LeKin pääluotsi Juha Juujärvi lehdistötilaisuudessa.

Etenkin kaksi maalisyöttöä ja rankkarimaalin tehtailleen Männikön herääminen on Kisan kannalta jopa elintärkeää. Avainhyökkääjä on viime peleissä nostanut tasoaan roimasti. Myöskin nestori-Hildéniltä odotetaan jatkossa yhä suurempaa vastuunkantoa tiukissa tilanteissa.

LeKi jatkaa kohti toista perättäistä kolmen ottelun viikkoa. Ohjelma hieman helpottuu, sillä perjantain ja lauantain pelit ovat kotipelejä, tosin SaPKoa eikä Kiekko-Vantaatakaan LeKi ei ole vielä pystynyt tämän kauden runkosarjassa lyömään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?