Tukarikahvilan suosio on huipussa

Nuoret saattavat tarvita tukea ja kannustusta koulussa. Yläkouluissa on sitä varten pitkään järjestetty tukioppilastoimintaa, joka muotoutuu pitkälti oppilaiden oman innostuksen mukaan. Yksi toiminnan muoto voi olla tukarikahvila, jota esimerkiksi Lempäälän Sääksjärven koululla on pyöritetty syyskuusta lähtien uusien tukioppilaiden voimin.

Kahvilan valikoima on laaja. Syötävää voi ostaa välitunnilla, jotta koulussa jaksaisi. Kuva: Paula Ranta

Kahvilan valikoima on laaja. Syötävää voi ostaa välitunnilla, jotta koulussa jaksaisi. Kuva: Paula Ranta

Yhdeksäsluokkalaisten tukioppilaiden järjestämä kahvila on kerännyt paljon kävijöitä Sääksjärven koululla. Kahvilassa myytävät tuotteet ovat menneet hyvin kaupaksi.

– Tukarikahvila on alkanut tuottaa hyvin ja siellä on käynyt paljon porukkaa, syksyllä yhdeksännen luokan aloittanut Milja Heikkinen toteaa.

Kahvila on tehty jotta, oppilailla olisi paikka viettää välituntinsa ja samalla ostaa syötävää jotta jaksaisivat paremmin koulussa. Kahvilasta saatavat rahat käytetään vuoden lopussa tukioppilaiden saamiin stipendeihin.

Tukarin työ on tärkeää

Tukioppilastoiminta on Sääksjärven koulussa hyvin aktiivista ja siihen panostetaan paljon.  Tukioppilastoiminta alkoi Sääksjärven koulussa v. 2001 samalla kun koulu laajeni yhtenäiskouluksi. Tukioppilasohjaajana toimivan Tiina Rinteen mukaan tukioppilaan tärkein tehtävä on luoda hyvää ilmapiiriä ja vastustaa koulukiusaamista.

Milja Heikkinen on yksi Sääksjärven koulun tukioppilaista. Hän kertoo ryhtyneensä tukioppilaaksi, koska tehtävät vaikuttivat mielenkiintoisilta, hän halusi tutustua uusiin seitsemäsluokkalaisiin paremmin ja järjestää heille kivaa ohjelmaa.

Tukioppilastoimintaan kuuluu muun muassa ylä-asteen aloittaneiden auttaminen ja ohjaaminen, tapahtumien järjestäminen ja hyvän kouluhengen luominen.

– Olemme pitäneet kahvilaa ja viety seiskat tutustumaan toisiinsa Tervajärvelle, osa on järjestänyt seiskoille jo koulun ulkopuolista toimintaa, Milja Heikkinen kertoo.

Heikkinen paljastaa suunnitteilla tulevalle lukuvuodelle olevan pienimuotoinen luokkien välinen kilpailu, disko ja retki kummiluokkien kanssa. Sääksjärven koululla tukioppilaat ovat mukana myös järjestämässä erilaisia teema- ja tapahtumapäiviä.

 

Paula Ranta, tet-harjoittelija

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?