Kuuden pisteen viikko päättyi voittomaalikisatappioon

Lempäälän Kisa kävi läpi toisen peräkkäisen kolmen ottelun ruuhkaviikon – menestys oli huomattavasti parempaa kuin edellisellä viikolla. Keskiviikon ja perjantain voittojen lisäksi tuli piste Kiekko-Vantaalta, kun lauantai-illan ottelu päättyi voittomaalien jälkeen lohipaitojen 3-2 (0-2, 0-0, 2-0, 0-0, 1-0) voittoon. Kun viime viikon saldo oli vaivaiset  nolla pojoa, keräsi Kisa nyt kuusi pistettä pahimmilta kilpailijoiltaan.

– Kun vertaa viikon takaiseen, kun olimme samassa paikassa, olemme pelanneet nyt kolme hyvää peliä – vain yksi todella huono erä. Kun näkee metsän puilta, huomaa että olemme menneet valtavasti eteen päin, viime pelien otteisiin tyytyväinen LeKi-valmentaja Juha Juujärvi puheli ottelun jälkeen.

LeKi lähti otteluun lähes identtisellä kokoonpanolla kuin perjantain kamppailuun: maalilla Dominik Hrachovina vaihtui Aaro Peltoseen ja puolustuksessa Aleksi Elorinne eilen seitsemäntenä puolustajana olleeseen Niklas Kumpuun.

Kisa oli otteluun selvästi Kiekko-Vantaata valmiimpi ja aliitti terävämmin ollen joka osa-alueella edellä. Intesiteetti ei yltänyt SaPKo-väännön tasolle. LeKi iski kahdesti ensimmäiseen erään, kun ensin Sami Holappa päätti kolme vastaan yksi hyökkäyksen ja Jimi Kuronen avasi maalitilinsä Mestiksessä pommittamalla siniviivalta ylivoiman päätteeksi.

LeKi pääsi ensimmäisessä erässä kolmesti ylivoimalle, kaksi oli heikkoja ja keskimmäisestä tuli nopea maali. Myöskään Vantaan ylivoimapeli ei sujunut tänään, he hukkasivat kaikkiaan 12 minuuttia miesylivoima-aikaa ottelussa. LeKin alivoimapeli oli etenkin hyökkääjien paineistuksen osalta todella aggressiivista, etenkin Vantaan puolustajat olivat usein ongelmissa siniviivalla ja LeKi pääsi iskemään muutaman kerran vaarallisesti vastaan alivoimalla.

– Ylivoimapeliimme olen todella pettynyt, siihen täytyy panostaa jatkossa enemmän. Siirtelimme liikaa emmekä ampuneet tarpeeksi, se korostuu näin pienessä kaukalossa, tuumi K-Vantaan käskijä Jami Kauppi.

Toiseen erään LeKi lähti laiskasti ja puolestaan vantaalaiset nostivat intesiteettiään. Kisa oli jaloissa lähes koko erän mutta K-Vantaa ei pystynyt hyödyntämään etsikkoaikaansa vielä tässä vaiheessa. LeKi-maalilla Peltonen torjui erässä kymmenen kertaa. Kisa ei kuitenkaan jäänyt maalipaikoitta – etenkin Miikka Männiköllä oli hyvä sauma ratkaista ottelu. Hän pääsi alivoimalla läpiajoon ja sai vielä yrittää kahdesti ripareista, mutta Kevin Lankinen vierailijan maalilla pystyi estämään maalinteon.

– Lankinen torjui meille tänään kaksi pistettä! kehui tyytyväinen Kauppi nousuun kahden maalin takaa.

Kiekko-Vantaa tuli kolmannessa erässä tasoihin, kirin aloitti Micke-Max Åsten piskuisen Iikka Kangasniemen taitavasta alustuksesta.Heti maalin jälkeisestä hyökkäyksestä LeKin Valtteri Järviluoma kilautti ylärimaan ja tilannetta kelaitiin pitkään videolta: tuloksena kuitenkin ei maalia.

Viisi minuuttia ennen loppua LeKin Konsta Mäkiselle ja Peltoselle sattui synkkä vaihto. Ensin Mäkinen tarjoili Tomi Tuomistolle avopaikan, josta hyökkääjä laukoi sivurautaan. Heti seuraavassa tilanteessa Mäkinen ei pystynyt purkamaan kiekkoa ja Henri Tamminen sutaisi sen kohti maalia – kiekko livahti Peltosen suojien välistä ja lirui yli maaliviivan.

– Kaverin tasoitukseen johtanut hyökkäys käynnistui kiekonriistosta, joka tehtiin mielestämme sääntöjen vastaisesti. Eilen me saimme maalin tuomarin avustuksella, tänään kaveri. Pitkässä juoksussa ne kuitenkin menevät tasan, harmitteli Juha Juujärvi Vantaa tasoitusta.

Ottelu venyi jatkoajalle, jossa nähtiin pelin mielenkiintoisin tilanne: Peltonen oli ottamassa korkeaa roikkua räpyläänsä, mutta ei saanut kuminpalasta kiinni. Se jäi pyörimään aivan maaliviivalle Peltosen ollen tietämätön tilanteesta. K-Vantaan Atte Mäkinen ajoi tilanteeseen silmät maalista kiiluen mutta löi ohi kiekosta ja törmäsi tolppaan, jonka ansiosta LeKi-maali varjeltui.

Voittomaalikilpailussa pelaajat epäonnistuivat vuorotellen, LeKiltä edellisessä rankkarikisassa onnistuneet Antti Hildén ja Männikkö jäivät maaleitta. Ratkaisu tuli viidennen laukojan eli Vantaan Joel Lehtisen vuorolla. Hän nosti kiekon yläriman alle, ja kun Holappa epäonnistui omassaan, menivät kaksi pistettä kuuden ottelun tappioputkessa seilanneelle Kiekko-Vantaalle.

– Meiltä oli kaksijakoinen peli: ensimmäinen ja viimeinen erä olivat hyviä, toisessa tuhlasimme energiaa koheltamiseen ja focus tekemisestä katosi. Kahden maalin johdon menestys yhdessä erässä on iso pettymys, mutta näen kolmannen erän suorituksessamme paljon hyvää, Juujärvi arvioi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?