Anna äänesi Vesilahden kirjastoasiassa

Vesilahteen ollaan rakentamassa uutta kirjastoa, ja nyt kunta haluaa kuulla ihmisten mielipiteitä asiasta. Kunnan nettisivuilla on avoinna kysely, jossa voi antaa mielipiteensä eri vaihtoehdoista; rakennetaanko kuntaan uusi kirjasto valtionavustuksella, remontoidaanko vanha kirjasto ja jätetään uusi kirjasto rakentamatta, vai järjestetäänkö kirjastopalvelut muulla tavoin, esimerkiksi yhteistyössä toisen kunnan kanssa.

Uuden kirjaston rakentamisen kokonaiskustannusarvio on 1 885 000 euroa. Valtionavustus olisi 50 prosenttia eli 943 000 euroa summasta. Kustannusarvio sisältää kirjaston kalustamisen laitteineen. Uutta kirjastoa varten on ostettu tontti nykyisen S-marketin vierestä.

Vesilahden nykyinen kirjasto sijaitsee vuonna 1969 kunnan eläinlääkärin asunnoksi rakennetussa rakennuksessa. Kirjasto on toiminut rakennuksessa vuodesta 1980. Vanhan kirjastorakennuksen kiireellisimpien toimenpiteiden, vesikaton ja ilmanvaihdon saneerauksen, kustannusarvio on tämänhetkisillä tiedoilla ainakin 60 000 euroa. Lähivuosina korjattaviksi tulisivat myös putket, viemärit, lämmitysjärjestelmä sekä sähköt.

Mielipidekysely on avoinna 9.-23. lokakuuta. Kunnanvaltuusto päättää kirjaston rakentamisesta kokouksessaan 24. marraskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?