Ei hyvästejä uimahallille

Tämän lehden numerossa (L-VS 8.10.) päätoimittaja oli hautaamassa uimahallia lopullisesti. ”Kuntavetoiselle uimahallille voidaan liputtaa historialliset hyvästit.”  Ilmeisesti hän oli niin vakuuttunut esiin nousseesta vesiliikuntapaikka-ajatuksesta, että arveli sen korvaavan uimahallin.

Tuo tyrmäävä lause oli monessakin mielessä hämmästyttävä. Ensinnäkin suunnitelman mukainen asuinrakennuksen pohjakerrokseen rakennettava vesiliikuntapaikka ei missään tapauksessa voi korvata uimahallia, jonka käyttäjäkunta on hyvin laaja ja monenkirjava. Tuskin sen kapasiteetti riittäisi esimerkiksi kaikkien koulujen tarpeisiin.

Päätoimittajan tyrmäys oli märkä rätti myös vapaa-aikalautakunnan kasvoille. Olemme siellä valmistelleet liikuntapaikkasuunnitelmaa, johon myös uimahalli kuuluu.  Kuntalaisten toivelistalla se on ykkönen.  Tiedämme taloudelliset realiteetit, ja tarkoitus on edetä maltillisesti. Ensi vuoden tavoitteena on saada uimahallin paikka päätettyä. Tarkoitus on, että vuosikymmenen vaihteessa Lempäälässä polskitaan omassa uimahallissa.

Kannatan edellä mainittua vesiliikuntapaikkaa lämpimästi. Olen taannoin tämänkin lehden palstoilla kirjoittanut, että palveluja pitää suunnitella uudella tavalla. Julkisia ja yksityisiä palveluja voi yhdistellä luovasti. Tämä antaa myös erilaisia rahoitusmahdollisuuksia.

Lempäälän keskusta kaipaa monenlaisten palvelujen keskittymää. Se lienee itsestään selvää, jotta nykyinen näivettynyt alue saadaan piristymään.

Mutta uimahalli tarvitaan ehdottomasti. Kun hanke on riittävän vaikea muutenkin, toivon, ettei paikallislehti heittele kapuloita rattaisiin.

 

Pertti Laine (kok.)

vapaa-aikalautakunnan jäsen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?