Kirjastoa tarvitaan kirvelevistä säästöpäätöksistä huolimatta

Uskon useimpien teidän lukeneen Aamulehdessä 10. lokakuuta olleen kunnanjohtaja Erkki Paloniemen haastattelun Vesilahden kirjastohankkeesta. Tämän hetken tilanne ja tosiasiat oli kirjoituksessa tuotu hyvin esille, en siksi lähde niitä toistamaan.

On tärkeää, että meille annetaan mahdollisuus kertoa mielipiteemme tässä kaikkia meitä vesilahtelaisia koskevassa asiassa.

Toivon mahdollisimman monen kuntalaisen ilmaisevan kantansa kirjastoasiaan kunnan verkkosivuilla.

Kirjastohanke on kaikkien vesilahtelaisten asia. Palveluja käyttävät kaikki kuntalaiset: lapset, nuoret, aikuiset, eläkeläiset, terveet ja sairaat, työssäkäyvät ja työttömät.

Viime vuosien- ja vuosikymmenten investoinnit, kuten myös talouden tasapainottamisohjelman rankat säästöpäätökset, ovat koskettaneet aina jotain osaa tai ryhmää kuntalaisia. Tämä on luonnollisestikin herättänyt keskinäistä kateutta kuntalaisten keskuudessa.

Nyt pitää unohtaa ”kyläpolitikointi” ja pienten intressiryhmien etu tai menetykset ja suunnata voimavarat yhteisen uuden kirjaston aikaansaamiseen.

Nyt, jos koskaan, on oikea aika puhaltaa yhteen hiileen. Kirvelevien säästöpäätösten jälkeen tarvitsemme uutta positiivista ajattelua ja suunnittelua terveen itsetunnon ja päättäväisyyden ylläpitämiseksi.

Uusi kirjasto on juuri tällainen yhteinen tulevaisuuden hanke, johon nyt pitää rohkeasti tarttua.

Vesilahden kirjasto on palvellut ja palvelee kuntalaisia erinomaisesti ja monipuolisesti huolimatta puutteellisista ja ahtaista toimitiloista.

Korjaamallakaan niistä tiloista ei saa ajanmukaisia ja tarvetta vastaavia. 50-prosentin valtionosuus hankkeeseen on erittäin merkittävä. Tuskin koskaan enää saadaan yhtä suurta valtionapua mihinkään kunnan hankkeeseen, eikä ainakaan kirjastoon, kuten Erkki Paloniemikin toteaa haastattelussaan.

Onko varaa jättää tämä luvattu raha käyttämättä? Marraskuun valtuusto päättää kirjaston kohtalosta.

Toivon kunnanvaltuutetuille rohkeutta ja uskallusta katsoa laman ja vaikeiden aikojen yli tulevaisuuteen ja tehdä myönteinen päätös Vesilahden kirjastohankkeeseen.

 

Marja Leiponen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?