LeKi:n lentismiehet eivät saa ulosmitattua peleissä osaamistaan

Lentopallon ykkössarja on näyttänyt armottoman kovan tasonsa sarjanousija Lempäälän Kisalle. Jokaisen sarjapisteen eteen joutuu pelaamaan hyvin, jopa taitojen ylärajoille. Sellaiseen lentoon Kisa ei ole vielä syksyn aikana päässyt kuin toveittain. Treeneissä näkyvä suoritusten letkeys muuttuu otteluissa turhaksi jäpittämiseksi.

Paikallispelissä Akaa-Volleyta vastaan Kisa pelasi loistavaa lentopalloa avauserän, jonka se voitti suvereenisti 25–16, mutta sitten pakka sekosi ja rutinoidumpi ja etenkin paremmin yhteen pelaava Akaa marssi 3–1-voittoon.

– Puristetaan hitusen liikaa eli yliyrittämistä on monessa kohtaa. Pelimme hajoaa muutamaan hamaan turhan herkästi, näki Kisan päävalmentaja Raimo Lehtonen suojattiensa ykkösongelman.

Akaa-ottelun toisessa erässä vastustajan hakkuri, viime kaudella Kokkolan Tiikereissä pelannut, Dima Borichev takoi seitsemän pisteen hyppysyöttöputken, joka horjutti lempääläisten luontoa. Putkesta alkoi Akaa istua pelissä kuskinpukilla, jonka piti loppuun saakka.

Henkilötason kokemusta löytyy Kisalta yllin kyllin, mutta monelle palaajalle nykyinen pelipaikka on uusi ja tärkeimpänä kaikesta, yhteispeliä ja -treeniä tällä ryhmällä on armottoman vähän.

Kisan parhaana palkittiin Akaassa iskupeliään kaiken aikaa petrannut laituri Tommi Roininen. Sentteri Toni Laine sai tililleen monta pistettä terävillä patereillaan. Kisan haasteet jatkuvat, kun sarjakärki Loimaan Jankko saapuu lauantaina 25. lokakuuta Hakkariin ja heti seuraavana päivänä LeKi:n tie osoittaa kohti Jyväskylää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?