Elämän rajalla

Millä mielellä olet nyt? Millä mielellä katselet tätä kirjoitusta? Puhutteleeko otsikko sinua vai tuleeko vastentahtoinen mieli ja haluat kääntää sivua? Ihmisenä voimme kiinnostua niin erilaisista asioista ja omat mielialamme ja mielentilamme voivat suuresti vaihdella. Voimme olla myös ulkoisesti hyvin erilaisia, mutta se, mikä koskee jokaista ihmistä, on, että olemme jokainen Jumalan rakkauden kohteeksi luotuja, olemaan ja elämään läheisessä suhteessa Häneen, Kaikkivaltiaaseen Luojaamme.

Kuitenkin meillä ihmisillä saattaa olla koviakin taisteluita juuri mielen alueella. Mielemme voi olla ikäänkuin mielen taistelutanner. Näin ajattelen, sillä juuri mielen alueellahan omatkin taisteluni olen kokenut vaikeimmiksi.

Kaikki ulkoinen on sittenkin helpommin muutettavissa ja korjattavissa, mutta se, mikä on syvin paikka minussa, minun mielessäni, sielussani, sinne on niin vaikea itse ulottua. Sitä on todella vaikea muuttaa tai korjata itse.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Hän joka on meidät luonut, Hän voi myös meidät ennalleen asettaa niissä kohdin, joka meissä on jotenkin rampautunut tai särkynyt. Mieli voi särkyä ja ikään kuin rampautua niin monella tapaa, ettei enää itse pysty tai jaksa nähdä toivon näkökulmaa, mikä kuitenkin aina on olemassa.

Huolimatta siitä, että olemme uskossa, huolimatta siitä, että elämme Hänen kanssaan, me ihmiset löydämme usein itsemme täynnä kritiikki mielialaakin, täynnä murehtivaa mielialaa, hyvin masentunutta ja epävarmaa mielialaa. Tämä kuuluu osana ihmisyyteen ja Taivainen Isämme kyllä tietää ja tuntee meidät sydämemme syvyyksiin asti. Kaikesta tästä huolimatta Hän tahtoo meitä nostaa, lohduttaa, rohkaista elämän sanojen täyttämään elämään. Hän tahtoo vahvistaa meidän sisäistä olemustamme niin, että kykenemme taas näkemään toivon näkökulmia elämässämme. On tärkeää oppia erottamaan elämän ja kuoleman sanat sisimmässämme. Kuoleman sanat ovat niitä, jotka yrittävät  sinut lannistaa, mitätöidä, alistaa ja nujertaa, jotka yrittävät varastaa sinulta toivon.  Kun taas elämän sanat ovat aina niitä, jotka johtavat sinut totuuteen, toivoon ja elämään. Elämän sanat vahvistavat sinun todellista identiteettiäsi Jumalan lapsena.

Jeesus tiesi mistä oli tullut ja minne oli menossa. Hän oli tullut Isän luota taivaasta ja tiesi sinne jälleen palaavan. Hän tiesi kuka Hän oli ja mitä varten hänet oli lähetetty tänne maanpäälle. Niin on myös meidän ihmisten laita, me löydämme syvimmän olemuksemme Jumalasta.  Monesti me ihmiset löydämme vasta sitten, kun ensin suostumme olemaan eksyksissä. Suostutko sinä olemaan eksyksissä ja annatko Isän Jumalan johdattaa sinua totuuteen ja elämään. Sinun tarvitsee vain antaa lupa ja astua rajan yli elämään joka löytyy Jeesuksessa.

Minna Alajoki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?