Lapa jäähän ja nimi lehteen -resepti toimi Kouvolassa

Vanha sananlasku ”lapa jäähän ja nimi lehteen” sopi LeKin Mestis-joukkueen pelaajalle Patrik Laineelle, kuin irvistys Tappara-legenda Ville Niemisen kasvoille. Laine iski Kouvolassa voittomaalin, kun Kisa voitti sarjakärki KooKoon 4-1 (0-1, 1-0, 3-0) kauden parhaan vierasesityksen jälkeen.

Henri Tuominen näki irtokiekon keskialueella kolmannen erän puolessa välissä ja samalla maaliahne Laine kiihdytti silmät kiiluen kohti vastustajan maalialuetta. Isoraaminen laitahyökkääjä rynni sota-alueelle ja asetti lapansa jäähän, johon Tuomisen syöttö napsahti  ja ohjautui maaliin. Nuorukaisen tuuletus paljasti maalin olleen tärkeä sekä hänelle itselleen että tietenkin joukkueelle. Osuma tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta ja lamautti KooKoon jääden ottelun ratkaisuksi.

– Laine on mennyt todella paljon eteenpäin parissa viikosa, muun muassa luistelussa ja kiekollisissa valinnoissa. Tänään tuli vielä maali palkinnoksi ja hän järjesti pari hyvää paikkaakin, LeKi-koutsi Juha Juujärvi kehui.

Kisa aiheutti KooKoolle kauden avauskotitappion kypsän esityksen jälkeen. Lempääläiset olivat rautaa hetkillä, jolloin pisteiden omistajaa todella ratkottiin. Tasaisesti edennyt peli kulminoitui vajaaseen minuuttiin: ensin Laine vei Kisan johtoon, josta 37 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen KooKoo-vahti Frederic Cloutierin selän takana. Cloutier hölmöili maalinsa takana, josta Ville-Vesa Vainiola passasi Toni Kallela tyhjän maalin, josta ei voinut erehtyä.

Pikaosumat katkaisvat kouvolalaisten selkärangan, seuraavat minuutit peli oli haahuilua ja Kisa sai järkevästi pelaten kulutettua kelloa. Vasta KooKoo-aikalisän jälkeen kolme minuuttia ennen loppua ja kuudennen kenttäpelaajan ottamisen jälkeen paine siirtyi Kisa-päätyyn. Lempääläisillekin tutulla Juuso Rajalalla oli kaksi makoista saumaa kaventaa, mutta maalivahti Dominik Hrachovina, taisteleva Patrik Moisio ja muu uhrautuva pelaajisto estivät tilanteet. Lopulta Aleksi Elorinne livautti kiekon tyhjään rysään.

– Olimme tänään todellinen joukkue lähtökohdista huolimatta. Miro Hovinen laittoi jopa päätään kiekon eteen ja taistelimme hienosti, Juujärvi herkutteli voitolla ja peli-ilmeellä.

Ottelu lähti käyntiin järkevällä vieraskaukalon pelillä ja LeKi mitteli sarjakärjessä porhaltavan KooKoon kanssa tasapäisesti. Molempien hyökkäykset jäivät lähinnä nopeiksi pyrähdyksiksi toisen puolustusalueella, sillä lähes saman tien vastustajan puolustaja sai tilanteet tyrehdytettyä.

Kisa laukoi enemmän, mutta KooKoo pääsi paremmille sektoreille, asia jonka kanssa LeKi on koko kauden tapellut. Kotijoukkue meni johtoon puolivahingossa Toni Niemen menetettyä kiekko hyökkäyssinisellä ja muutaman syötön jälkeen Aki Kangasmäki olikin jo maalinteossa.

Toista erää värittivät jäähyt, LeKille tuomittiin niitä neljä ja KooKoolle kaksi. Ensin Kisa-alivoima kesti lähes kaksi minuuttia 5-3 -alivoimaa ja kun oli KooKoo-pelureiden vuoro kärsiä jäähyllä, tasoitti LeKi. Valentin Claireaux`n laukaus painui suoraan verkkoon Miikka Männikön loistavan maskipelaamisen avustuksella.

– Kaivoimme toisessa erässä verta nenästämme jäähyillä, mutta alivoimien tappaminen oli eräänlainen käännekohta pelille. Otteemme on usein kirvonnut toisissa erissä ja lähellä se oli tänäänkin.

– Olen alivoimaamme tyytyväinen, etenkin 5-3 -alivoimalla uurastaneisiin. Tänään meillä oli oikea Hasek (Hrachovina) mallilla: nuori mies ei ole oikein pysynyt koko aikaa vauhissa mukana Lempäälä – Tampere väliä matkatessaan, mutta oli tänään hyvä, Juujärvi ruoti.

Päätöserään KooKoo lähti kovalla ryminällä, mutta pysyi lieassa kohtuullisesti. Tuomisen ja Kallelan pikaosumat käänsivät pelin lopulta Kisalle. Juujärvi osasi arvostaa voittoa vanhassa kotihallissaan:

– Sen verran olemme mediaa seuranneet, että moni ei ole täällä juhlinut. Oli arvokas voitto, juuri tällaisia onnistumisia tarvitsemme kasvamiseen.

Kisa jatkaa viikkoa mielenkiintoisella otteluparilla. Perjantaina bussi starttaa Lempäälästä Kajaaniin Hokin vieraaksi. Sitten molemmat palaavat Kainuusta Pirkanmaalle ja ottavat uudestaan yhteen lauantaina. Ruljanssi jatkuu seuraavana keskiviikkona, kun samat joukkueet kohtaavat jälleen, silloin Kajaanissa. Kovassa vireessä olevan Hokki on nyt kuuden ottelun voittoputkessa, mutta edellisessä kohtaamisessa Kisa vei pisteet 5-3 -kotivoitolla.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?