Talouskuria pidetään seurakunnassa yhä yllä

Lempäälässä kirkollisvero pysyy ennallaan

Lempäälän seurakunnan veroprosentti on ensi vuonna 1,45, eli luku pysyy samana kuin tänä vuonna. Asiasta päätti tiistaina 28. lokakuuta kokoontunut kirkkovaltuusto.

Vertailuna todettakoon, että verotuloprosentti on Tampereen seurakuntayhtymän alueella kuluvana vuonna 1,25 ja Vesilahdessa 1,75.

Vaikka yleinen talouskehitys ei näytä lupaavalta, seurakunnan vuoden 2013 tilinpäätös oli noin 220 000 euroa ylijäämäinen. Tämän vuoden aikana verotulokertymä on ollut ennakoitua parempi.

Seurakunnassa ei ole lähivuosina suuria investointipaineita, vaikka vireillä on kolme isoa kaavoitushanketta.

Sääksjärven seurakuntatalohanke aiotaan rahoittaa käytettävissä olevan tontin arvolla. Ehtookodon kaavoitushanketta pidetään seurakunnassa taloudellisesti tuottavana hankkeena. Keskustan kehittämisen merkitys seurakuntatalouteen on vielä epäselvää.

Talouskuria pidetään seurakunnassa kuitenkin yhä yllä. Valtuusto päätti talousarvion 2012 yhteydessä, että virkoja ja toimia ei saa täyttää niiden vapautuessa, vaan täyttö edellyttää kirkkoneuvoston erillistä päätöstä. Lisäksi käyttötaloudesta etsitään jatkuvasti säästökohteita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?