Voisiko Lempäälän lapanen olla virkattu? Tai millä kuviolla Vesilahden vanttuut kirjotaan? Kilpailulla haetaan kunnille omaa lapasta.

Uusia ideoita kotiseutulapaseen

Oletko enemmän sormikas- vai lapasihminen? Jos sydämesi sykkii tumpuille, vanttuille, rasoille ja lapasille, on aika heittää luovuutta kehiin.

Lempäälän ja Vesilahden Taitokeskuksissa on käynnistetty kilpailu kuntalapasten suunnitteluun.

Mitä uutta löytyisi lapaseen? Perinnettäkin arvostetaan kuntalapaskilpailussa, mutta samalla toivotaan rohkeutta keksiä tulevaa.

Mitä uutta löytyisi lapaseen? Perinnettäkin arvostetaan kuntalapaskilpailussa, mutta samalla toivotaan rohkeutta keksiä tulevaa.

– Suomessa on jo olemassa maakuntalapaset, mutta Taito Pirkanmaa on laajentanut ideaa niin, että kaikkiin Pirkanmaan kuntiin saataisiin omat nimikkolapaset, selvittää Vesilahden Taitokeskuksen vastaava neuvoja Eeva Nytorp.

Kilpailutyö voi olla joko valmis, neulottu lapanen tai piirros.

– Se voi olla johonkin vanhaan tarinaan tai lapasmalliin pohjautuva tai aivan uudesta kulmasta nouseva idea. Toivottavasti pohjana on joku positiivinen ajatus Lempäälästä  ja Vesilahdesta.

Eeva Nytorpin mukaan töiden ei tarvitse olla perinnejuttujakaan, vaan lapaseen olisi mukava saada uusia ajatuksia ja innovaatioita. Lapasen tulisi kuitenkin olla langasta tehty, Nytorp raamittaa kilpailua.

– Lapanen voi olla virkattu, mutta tarvitseeko sen olla umpinainenkaan? Kun talvetkin nykyään ovat mitä ovat, ja myönnettävä se on: hankalahan lapasilla on kosketusnäyttöpuhelinta räplätä.

Nykytekniikkaa voi hyödyntää myös lapasten suunnittelussa. Kuvankäsittelyohjelmilla saa varmasti hauskaa aikaiseksi.

Kilpailutyö toimitetaan joko valmiiksi neulottuna tai piirroksena 16. tammikuuta mennessä Lempäälän tai Vesilahden Taitokeskukseen.

Raati, johon kuuluvat muun muassa matkailuneuvoja Satu Karvinen Vesilahdesta, kulttuurikoordinaattori Talvikki Torppa Lempäälästä sekä kunnanjohtajat Olli Viitasaari ja Erkki Paloniemi, valitsee kilpailutöistä parhaat jatkoon. Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Kilpailutöistä järjestetään näyttelyt Taitokeskus Lempäälässä ja Vesilahden kirkonkylän kirjastolla sydäntalvella.

Suuri Käsityö -lehti ja Pirkanmaan Kotityö järjestivät vuonna 2013 samansuuntaisen Paikkakuntien lapaset -kilpailun.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?