Lempäälässä yritetään yhdessä

Lempäälän elinkeinoyhtiö Lempäälän Kehitys Oy:llä on takanaan 15-vuotinen menestystarina.
Sen juuret ovat 1980-luvulla, jolloin ajatus oman kunnallisen elinkeinoyhtiön perustamisesta lähti liikkeelle nykyisin Lemmon alueena tunnetun Ryynikän alueen kehittämiseksi Lempäälän kuntakeskustan tuntumassa. Hankkeessa oli mukana Antti Piippo, sillä alueella sijaitsi vielä tuolloin Piippo Oy:n tehdas. Lempo-vision tarkoituksena oli kehittää Lempäälän kunnan keskustaa radan itäpuolelle.
Vuonna 1987 kuvaan astui mukaan pienyrityskeskuksen perustaminen ja sellainen aloitti toimintana kymmenen vuotta myöhemmin kunnan hallinnoimana entisellä poliisitalolla. Lempääläläiset yritykset tehostivat verkostoitumistaan.
Vuonna 1999 yli 50 perustajajäsenen alulle paneman Lempotek Oy:n tulos oli ensimmäisenä toimintavuonnaan 100 000 markkaa tappiollinen. Kunnan kanssa tiivistä yhteistyötä tehneen elinkeinoyhtiön nimi muutettiin Lempäälän Kehitys Oy:ksi vuonna 2004.
Kunnalle elinkeinopalveluja ostaopalveluna tuottavan elinkeinoyhtiön seuraava tilivuosi oli ensimmäinen, jolloin se ei tuottanut enää tappiota. Ideaparkin markkinoinnissa isoa roolia kantanut elinkeinoyhtiö siirsi majansa uuteen kauppakeskukseen vuonna 2007. Samana vuonna Lempäälän sai Suomen luovin kunta -tittelin.
Lempäälän Kehitys Oy:n menestyksen salaisuus on kehitysjohtaja Timo Palanderin sanoin kunnassa ainakin 1980–90-lukujen taitteesta vallinnut yhdessä tekemisen meininki. Sille on tilausta edelleen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?