Paula Risikko korostaa toimivien palveluketjujen merkitystä

46Risikko 2

Paula Risikko myöntää, että sote-uudistuksessa on perustuslaillisia ongelmia.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko poikkesi kuntavierailulla Lempäälässä tiistaina 4. marraskuuta. Kunnan johtoa tavannut ministeri sai Tampereen kehyskuntien yhteisen kannanoton sote-esitykseen kunnanhallituksen puheenjohtajalta Tuula Petäkoski-Hultilta.

Kannanoton mukaan lakiluonnos on puutteellinen eikä sitä pidä antaa eduskunnalle. Lempäälä haluaa tuottaa lähipalvelut jatkossakin itse.

Risikko myöntää, että esityksessä on perustuslaillisia ongelmia.

– Tämähän tiedettiin jo keväällä. Kuntien saamassa lausuntopyynnössäkin todetaan, että perustuslailliset kysymykset saattavat tuoda tähän vielä muutoksia, ja näinhän nyt on käymässä. Kuntaministerinä mietin esimerkiksi kuntien asemaa soten rahoituksen suhteen, Risikko selvitti.

Hän korostaa, että tavoite uudistuksessa on hyvä.

– Perusterveydenhuolto ja -sosiaalityö ovat monesti heikentyneet, kun erikoissairaanhoito syö resursseja. Näiden integraatio on hurjan hyvä tavoite, jotta saadaan toimivat palveluketjut.

Mikä sitten meni pieleen?

Ministeri sanoo, että hallitusohjelmassa sovittiin selkeästi sote-uudistuksen tukeutuvan vahvoihin kuntiin. Kun niitä ei tullutkaan, etsittiin vaihtoehtoisia malleja, mikä johti perustuslaillisiin ongelmiin.

Petäkoski-Hult sekä ylilääkäri Tarja Marjamäki kertoivat Risikolle, kuinka terveyspalvelut on Lempäälässä järjestetty. Ministeri kehui työnjakoa toimivaksi.

– Vetovoimaiset työpaikat ovat kova sana tulevaisuudessa. Lääkärien lisäksi myös hoitajista ja muista ammattilaisista tulee olemaan pula, Risikko korosti.

46Risikko 1

Ministeri Paula Risikko tutustui Lempäälän terveyskeskuksen uusiin tiloihin. Fysioterapiayksikön kuntosalia esittelevät Tuula Petäkoski-Hult sekä peilin kautta näkyvä ylilääkäri Tarja Marjamäki.

46Risikko 3

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?