Mitä olet halunnut kysyä Sinikka ja Tiina Nopolalta, Sari Peltoniemeltä, Kirsti Kuroselta tai Jake Nymanilta? Ensi lauantaina on tilaisuutesi.

Viisi kovaa kirjakaupassa

Näkyykö Vesilahti Sinikka ja Tiina Nopolan teoksissa? Mitä Kukka Kaaliselle kuuluu, Sari Peltoniemi? Mistä keksit aiheesi, Kirsti Kuronen? Tarvitseeko Jake Nymanin koskaan turvautua nettiin musiikkitriviassa?

Jos olet joskus pohtinut jotain tuollaista, tulevana lauantaina 15. marraskuuta pääset kysymään kirjailijoilta itseltään, kun Lempäälän kirjakaupassa järjestetään kello 12–14 Kirjalauantai-tapahtuma. Silloin kirjailijat ovat paikalla kertomassa uutuuskirjoistaan ja signeeraamassa niitä.

Kirjailijat eivät ole vain markkinoimassa teoksiaan. Erityisesti he haluavat nostaa esiin Lempäälän kirjakauppaa.

– Lempäälän kirjakauppa on yksi paikkakunnan kulttuurikeskuksista. Tiina ja minä mökkeilemme Vesilahdessa, ja Lempäälän kirjakauppa turvaa kesälukemisemme. Pienet kirjakaupat ovat uhanalaisia, sukupuuttoon kuolevia. Kunpa yhä useammat ihmiset ymmärtäisivät niiden arvon: esimerkiksi Lempäälän kirjakauppaan on helppo piipahtaa ja siellä aina saa asiantuntevaa palvelua. Kauppa on rakkaudella pidetty, ja henkilökunta koostuu kirjojen ystävistä, Sinikka Nopola kiittää.

– Isot kirjakaupat työntävät näkyville kaupallisesti menestyneimmät kirjat eivätkä edesauta vähälevikkisen kirjallisuuden menekkiä, kuten novellien, runojen tai esseiden myyntiä. Lempäälän kirjakaupasta löytää kaikensorttista kirjallisuutta saduista tietokirjoihin, runoista romaaneihin.

Idea tapahtuman järjestämiseen tuli Sinikka ja Tiina Nopolalle tavatessaan Turun kirjamessuilla lempääläläiseen Kirsti Kurosen. Sillä siunaamalla naiset ideoivat tapahtuman, ja saivat langan päähän kirjakauppias Pirkko Forsin, jolle myivät ideansa. Mukaan lupautuivat vielä lempääläläinen kirjailija Sari Peltoniemi ja toimittaja-kirjailija Jake Nyman Helsingistä.

– Me signeeraamme teoksiamme lauantaina, mutta parituntisesta voi kehkeytyä myös mukava tilaisuus tavata tuttuja ja vielä nyt tuntemattomia. Kirjakauppaanhan voi piipahtaa kuin kirjastoon – katselemaan, mitä hyllyt pitävät sisällään, Sinikka Nopola kannustaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?