Tauolta palannut LeKi taipui jälleen Hokille

Mestis palasi reilun viikon maaottelutauolta Lempäälän Kisan osalta Kajaanissa, kun kolmen peräkkäisen Hokki-ottelun sarja saavutti huipennuksensa. Revanssiviikonlopun molemmat kohtaamiset hävinnyt LeKi ei löytänyt taaskaan avainta kajaanilaisten lukon aukaisemiseen. Toni Kallelan kaksi osumaa veivät pelin jännäksi, mutta pisteet jäivät pohjoiseen maalein 3-2 (1-1, 2-0, 0-1).

LeKi sai takaisin riveihinsä sairastuvalta kaksi tärkeää pelaajaa, kun Jimi Santala ja Jonatan Tanus palasivat mäyräpaitaan. Liigalainoista mukana olivat maalivahti Aaro Peltonen ja kenttäpelaajat Toni Kallela sekä Henri Tuominen. Maajoukkuetehtävistä arkeen palasivat Tanuksen lisäksi Pikkuleijonia edustanut Jimi Kuronen sekä Ranskan maajoukkueen rivessä esiintynyt Valentin Claireaux. LeKi ja hyökkääjä Antti Hilden purkivat ennen taukoa sopimuksensa eikä konkari enää jatka Kisan riveissä.

Pitkä bussimatka näytti betonoineen lekiläisten jalat, sillä alussa Hokin luistelu oli monta potkua edellä. Perässä polkeminen puolustuspäässä johti jäähyihin ja Hokki iski 5-3 -ylivoiman loppuhetkillä, flipperikiekon toimitti sisään Saku Mäenalanen.

Kisa oli ottanut peliinsä suoraviivaisuutta ja yksinkertaisuutta, Hokki-päädyssä röyhiminen toikin useita ylivoimia erän kuluessa. Keskimmäinen kolmesta toi tulosta, kun Kallela käytti kiekon Santalalla ja Miikka Männiköllä, minkä jälkeen suti tyhjästä maalista tolppaan ja lopulta riparit maaliin.

LeKi pysyi vauhdissa vielä toisen erän alun, mutta pian Olli Henrikssonin epäonnistuttua avopaikassaan ja Petteri Frimanin istuttua kaksiminuuttisen, alkoi Hokki vyörymään. Peltonen oli maalillaan loistavassa vireessä torjuen Tomi Wileniuksen, Balazs Sebokin, Niklas Näpin ja vielä Antti Kalaputaan maalipaikat.

LeKi-luotsi Juha Juujärven aikalisä paineen keskellä ei auttanut, vaan Hokki iski kahdesti muutaman minuutin sisään Peltosen joukkueensa kannattelusta huolimatta. Tomas Mikus viimeisteli kaksi vastaan yksi -hyökkäysen tolpan kautta ja superlupaava Kärppä-laina Jesse Puljujärvi teki 3-1 osuman.

Kahden erän jälkeen Peltonen oli kopannut kiekon ja 21 kertaa, kun virkaveli Samu Perhonen vain yhdeksästi. Tästä huolimatta Kisa haastoi Hokin parhaiten minisarjan aikana: mustaa toista erää lukuun ottamatta Kisa taisteli melko tasapäisesti Mestiksen tämän hetken parhaan joukkueen kanssa.

Kolmannessa erässä Kisa sai paineen oikeaan päähän ja linnapaitainen Hokki tyytyi suojelemaan johtoaan. Ville Hyvärisen jäähyn aikana Sami Holapalla oli kaksi paikkaa kaventaa, mutta palkinto työstä ei vielä kelvannut.

Hokki tarjosi kavennusta hopealautaselta Mikusin jäähyn aikana ja Kallela nousi esille harmaasta massasta. Kentille palannut Santala osoitti heti arvonsa pedatessaan Tuomisen kanssa paikan, josta Kallela löi ranteensa lukkoon ja kavensi.

Peltonen luitseli pois maaliltaan vajaat kolme minuuttia ennen loppua ja peli pyöri pitkään ja vaarallisesti Hokki-alueella. Paras paikka siunaantui Tuomisella, joka kuitenki sorkki ruuhkasta kiekon ohi. Aivan viime sekuntien paine jäi uupumaan ja Hokki korjasi täydet yhdeksän pistettä kolmesta kohtaamisesta ja jätti Kisan tylysti ilman lämmikettä pitkälle kotimatkalle.

Hyökkäyspeli oli pitkälti puurtamista ilman luovuuden sivellyksiä. Usein LeKi joutuu lähtemään hyökkäyksiin puolustusväännön jälkeen, mistä johtuen voima ei riitä kunnolliseen pyöritykseen, vaan vain kiekon päätyyn heittämiseen. Niin sanotut jarruketjut tekevät arvokkaan työnsä hyvin, mutta välillä myös heille voisi suoda onnistumisia. Alkukauden pistesaldot Tanus 1+0, Henriksson 0+2, Sami Laakso 0+1, Matias Simontaival 0+2 ja Valtteri Järviluoma 0+1 kertovat karua kieltään ratkaisijoiden rajallisuudesta.

Kolmas tappio suisti Kisan sarjataulukossa sijalle kahdeksan, joka oikeuttaa vielä pudotuspelipaikkaan. KeuPa ja SaPKo vaanivat kuitekin pisteen ja kahden päästä.

Yksi kommentti

  1. Jouko Virranen

    Harmittaa toimittajan kommentit ns. jarruketjujen kavereiden tehottomuudesta. LeKillä on sarjan ylivoimaisesti SURKEIN ylivoima, jota pyörittävät pelistä toiseen samat kaverit. Tänäänkin näytti Tuomisella olleen peliaikaa lähes 24 minuuttia. Näillä ns. jarruketjujen miehillä vajaa puolet siitä. Jokainen näistä ns. jarruketjujen kavereista on ollut esim. A-juniorien SM-liigassa paljon tehokkaampi kuin esim. Tuominen, jonka oikea paikka olisi jarrukentissä. Mutta kaveri on Juujärven luottopelaaja viime kauden KooKoo-ajalta sekä Ilveksen A-junnujen vuosilta. Tuominenkin on saanut mahdollisuutensa moneen kertaan SM-liigassa, mutta eipä vain hommasta ole sielläkään tullut mitään.

    Ota nyt Juujärvi HYVÄSTÄ vinkistä vaari ja anna ylivoima-aikaa Huhtalalle, Tanukselle, Luhtalammelle, Järviluomalle ja Henrikssonille. Älä tapa näiden nuorien kavereiden motivaatiota. Anna heille vastuuta, kyllä he huutoon vastaavat kun olet kärsivällinen vaikkapa viiden pelin ajan. Et menetä siinä mitään!!!! Kyllä Tuominen ja Ranskan poika ovat jo osaamisensa näyttäneet 20 peliin. Tuloksena siis Mestiksen ylivoimaisesti SURKEIN ylivoima. Hyvänä esimerkkinä on Hokki, jossa on paljon 93 tai sen jälkeen syntyneitä pelureita. Homma toimii ja täydet 9 pistettä LeKi:ltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?