Teemu Roininen ennätysvireessä Kazakstanin MM-painonnostoissa

Itäisestä, melkein kolmen miljoonan neliökilometrin suurvaltio Kazakstanista tunnetaan elokuvahahmo Borat, takavuosien huippuhiihtäjä Vladimir Smirnov ja vaaleissa noin 99 prosenttia kaikista äänistä saava presidentti Nursultan Nazarbajev.

Mutta löytyy maasta myös kovasti nousevaa urheilukulttuuriakin. Tuorein voimannäyttö kazakeilta oli painonnoston MM-kisojen isännöinti ja mukaan kaukaiseen maahan, Almatyn kaupunkiin matkusti myös Lempäälän Teemu Roininen.

Roininen selviytyi kisaurakastaan hyvin, rautaa nousi tempauksessa suorille käsille 155 kiloa, joka on miehen uusi ennätys. Työnnössä pieni pettymys oli, että vain aloituspainot eli 200 kiloa tuli saldoksi. Yhteistulos 355 kiloa on sekin Roinisen uusi ennätys, jolla lohkesi 25. sija superraskaassa sarjassa.

– Kisat olivat huipputasoiset. Maailmanennätyksiä nähtiin ja muutenkin hurjaa tulossatoa. Oma valmistautumiseni meni hyvin, eikä suorituksesta jäänyt hampaankoloon kuin työnnön tulos, joka sekin jäi vain kilon ennätyksestäni, makusteli Almatysta tavoitettu Roininen urakkaansa.

– Uskoa antoi, että naapurimaan Viron Mart Seim oli sarjani neljäs, eli kyllä täältäkin suunnalta voi yltää ihan kärkipään kahinoihin.

Roininen on viimeiset kuukaudet työllistänyt itsensä oman voimavalmennukseen keskittyvän yrityksensä kautta. Niin hän on päässyt myös harjoittelemaan laadukkaammin ja ennen muuta rytmittämään treenin ja levon suhdetta.

– Lempäälässä on joulukuussa Suomen cupin kisat. Niissä uskon ennätysten taas kohenevan. Kiitoksia lempääläiselle urheiluväelle arvokkaasta tuesta, joka mahdollisti omakustanteisen MM-matkani toteutumisen, kiitteli Roininen paikallisten arvokasta tukitoimintaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?