Kuningasta vastaanottamassa

Tulevina viikkoina valmistaudumme monin tavoin jouluun. Hyvä tahto, lahjojen antaminen ja pyrkimys yhteyteen läheisten kanssaviittaavat Jumalaan, jolla on hyvä tahto meitä kohtaan. Suurin todiste siitä on Jeesuksen tulo maan päälle.

Jeesus tuli Isän luota. Kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti poikansa tänne pienen lapsen hahmossa(Gal.4:4). Jeesuksessa Jumalan valtakunta tuli näkyvällä tavalla esille. Jeesus eli läheisessä yhteydessä Isän kanssa ja oli kuuliainen Hänelle. Jeesus teki sen tehtävän, jonka Isä antoi, eli. Hän kuoli meidän puolestamme ja lunasti meidät vapaiksi synnin, kuoleman ja Perkeleen vallasta. Jeesus näytti meille tien takaisin Isän luo, alkuperäiseen yhteyteen.

Tällä hetkellä Jeesus istuu Isän oikealla puolella taivaassa. Elämme kristittyinä nyt aikakautta, jolloin Jumalan valtakunta on tavallaan näkymättömänä läsnä. Jeesus lupasi antaa omilleen Pyhän Hengen, mikä merkitsee Hänen läsnäoloaan meissä. Sain itsekin uuden, elävän suhteen Pyhän Hengen kanssa 13-vuotiaana, kun annoin elämäni Jeesukselle. Pyhä Henki on kanssani koko ajan. Luukas kirjoittaa, että Jumalan valtakunta on sisäisesti meissä. Pyhä Henki antaa rakkautta, rauhaa, iloa, viisautta, ohjausta, rohkaisua, lohdutusta, mitä kulloinkin tarvitsen. Jumalan valtakunnan pitäisi toki näkyä jotenkin meissä kristityissä, koska olemme Jeesuksen edustajia täällä maailmassa.

Jeesus tulee toisen kerran maan päälle erittäin näkyvällä tavalla. Raamatun kuvauksen mukaan Hän tulee myös hyvin kuuluvalla tavalla (1.Tess. 4:16-17). Hän tulee Kuninkaana. Sana sanoo, että kaikkien polvien on  notkistuttava Hänen edessään ja jokaisen kielen on tunnustettava, että Jeesus Kristus on Herra.  Sen tähden on tärkeätä, että elämme ainaisessa adventin ajassa: Olemme viisaiden neitsyiden kaltaisia ja valmistaudumme vastaanottamaan Kuningasta. Pidämme sydämemme puhtaana, valvomme vaellustamme ja elämme Sanan mukaan Pyhän Hengen ohjauksessa.

Eräässä joululaulussa sanotaan, että ”mieleen hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen”. Laulu on kaunis, mutta se ei auta meitä mitenkään. Meitä auttaa ainoastaan ristiinnaulittu ja ylösnoussut Kristus, jolle Jumala on antanut kaiken vallan taivaassa ja maan päällä. Kun laulat tänä adventtina Hoosiannaa, muistathan, mitä se merkitsee: pelasta, auta. Seimenlapsesta tulkoon meidän Herramme ja Kuninkaamme.

 

Terttu Ojakoski

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?