Lentopallossa LeKi:n hurjan vireen sai kokea Akaa

Muhkeimmista viiksistä palkittiin Jussi "Nippe" Niemi. Kuva: Marko Panu

Muhkeimmista viiksistä palkittiin Jussi ”Nippe” Niemi. Kuva: Marko Panu

Vastustaja toisensa jälkeen on viime viikkoina kokenut lentopallon 1-sarjassa Lempäälän Kisan raudankova vireen – ja joutunut tunnustamaan lempääläiset paremmikseen. Tällä kertaa Kisa sai maksella paikallisvastustaja Akaa-Volleylle viime kertaisen häviön kalavelkoja ja vieläpä korkojen kera: täyteen ahdettu (407 katsojaa) Hakkarin liikuntahalli pääsi todistamaan Kisan voittoa Akaasta 3-0 (25-18, 25-18, 25-21).

Ennen ottelua kruunattiin LeKi:n LeMember-kampanja koulukiusaamista vastaan molempien joukkueiden pelaajien sekä Hakkarin ja Sääksjärven tukioppilaiden kesken. Muhkeimmista kalapuikkoviiksistä palkittiin libero Jussi Niemi.

Itse otteluun Kisa sai lentävän alun Teemu Uusitalon syöttöputkella ja Akaa oli heti alussa pakotettu aikalisään ja vaihtoon. Vielä selvästi puolikuntoinen ja toista jalkaansa aristellut Joni Mikkonen vaihdettiin Matti Ollikaiseen. Vastapuolellakin oli kova lempääläisedustus, kun ”Mato” Ollikaisen lisäksi kehissä nähtiin toinen Jyry-kasvatti keskitorjuja Ilari Lehtinen. Vaihtokaan ei tuonut toivottua parannusta akaalaisten vastaanottoon ja LeKi marssi erävoittoon 25-18.

Toisessakin erässä LeKi karkasi alussa muutaman pisteen karkumatkalle, jonka Akaa-Volley kuitenkin kiri pian kiinni. Hiljalleen Kisa kiristi ja pyristeli karkumatkalle, etenkin keskaripeli Ossi Vesasen ja Sten Kruudan johdolla oli selvästi akaalaisia edellä, joskin vierailijalta puuttui heidän ykkösaseensa Adjete Agnithey.

Teemu Uusitalo paikkasi enemmän kuin loistavasti Tommi Roinista yleispelaajan paikalla. Alustavat tiedot näyttävät siltä, että Roininen joutuu jättämään koko loppukauden sivuun viime lauantaina tulleen polvivamman vuoksi.

Kisan nostopeli toimi Uusitalon ja Niemen johdolla, myös Akaan nuori libero Sakari Liehu paransi ja piti Akaata mukana kamppailussa.

Toinen erä meni myös kotijoukkueelle 25-18, mutta kolmanteen erään Akaa tuli uudella ilmeellä. Kentälle palannut Mikkonen aiheutti vaikeuksia LeKin kenttäpuolustukselle ja Akaa johti erää puolessa välissä. Loppuerässä Anssi Vesanen ja Sauli Silpo pitivät kuitenkin huolen, että laitavoima ei kalvennut Akaan rinnalla.

Kolmas erä oli tiukin, mutta päättyi kotikatsomon iloksi Kisalle 25-21 ja koko peli suoraan 3-0. Voitto vankisti LeKi:n piikkipaikkaa ja asemaa kärkikolmikossa. Se oikeuttaa paikkaan ylemmässä jatkosarjassa, ja kauden alussa asetettu vähimmäistavoite on jälleen askelen lähempänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?