Tie valmis on

Heräsin aamulla ja ensitöikseni ajattelin, että olipas vaikuttava uni…nimittäin olin nähnyt unta siitä, kuinka olin junassa matkustaessani katsellut ikkunasta ulos ja ihastellut kaikkea sitä näkymää joka vilahteli silmieni edessä. Samalla tuumailin, että vau…todellakin,  minun Isäni omistaa kaikki nämä vihreät pellot, metsät, järvet ja kaiken minkä näen edessäni.

Samanaikaisesti koin unessani syvää yhteyttä kaikkien junassa matkustajien kanssa ja syvä lapsenomainen riemu pulpahteli sisimmästäni, sillä näin heidät minun sisarina ja veljinä. Ei ollut kateuden tunteita, kilpailuhenkisyyttä, arvostelun henkeä, eikä muutakaan närää kenenkään kanssa. Oli syvä riemu siitä, että me kaikki olemme siskoja ja veljiä.

Sitten, unessani, viereeni istahti eräs nuori nainen, joka ihmetellen katseli minua. Vastasin hänen ihmettelyynsä hymyllä ja sen rohkaisemana hän kysyikin minulta, että miksi olen niin onnellisen oloinen? Vastasin, että olen niin hyvillä mielin, sillä ihastelen näitä Isäni maita ja kuinka kaunista täällä on. Nuori nainen oli hetken hiljaa ja kysyi sitten. Siis ymmärsinkö oikein, että sinun Isäsi omistaa kaikki nämä maat ja metsät mitä näemme? Vastasin juu, eikö ole ihmeellistä? Minun Isäni on suuremmoinen ja niin rakas minulle. Mitä sinun Isäsi sitten tekee, jos hän omistaa kaiken tämän, nuori nainen kysyi jälleen? Kaikenlaista, vastasin, Isälläni on niin paljon kaikenlaisia töitä ja projekteja, mutta etupäässä Hän adoptoi ihmisiä, minutkin hän on adoptoinut. Niinkö…nuori nainen jälleen ihmetteli? Juu, ja ajattele, nämä maat kuuluvat myös minullekin, olenhan Hänen perillisensä.Aha…ihmeellistä, kuulin kommentin. Kuka sinun Isäsi sitten on ja voisinko minä tavata kenties Isäsi, nuori nainen jälleen kysyi? Juu, ilmanmuuta, Isä todella ilahtuisi siitä. No jos tahdot tietää ja tavata hänet, niin sitten esittelen sinulle ensiksi Jeesuksen, tiedätkö kuka Hän on?En tiedä…kuka Hän on, nuori nainen vastasi? Jeesus on Isäni biologinen poika ja Jeesus opastaa ja saattaa sitten sinut Isän luokse. Aina kun Jeesus johdattaa uusia ystäviä kotiin Isän luokse, niin Isällä on tapana järjestää suuret juhlat tulijan kunniaksi. Niinkö…? Vau…nuori nainen sanoi. Juu, sanos muuta, no minäpä kerron sinulle Jeesuksesta…jayksi juttu vielä, että odotas vain kun Jeesus tutustuttaa sinut vielä erääseen kolmanteen osapuoleen…!

Näissä tunnelmissa havahduin arkiseen päivään ja olin kovin vaikuttunut unestani, sen yksinkertaisuudesta, mutta samalla sen vaikutuksen voimasta. Todella, Jeesus on tie Isän luokse ja siihen ei ole mitään lisättävää, tie valmis on…ja jokainen voi sen löytää. Oletko sinä löytänyt sen?

 

Minna Alajoki

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?