Valtuusto hyväksyi Hulaus-hankkeen rahoituksen kahden äänestyksen jälkeen

Rikalan kanavan avaamista päästään jatkamaan Lempäälän kunnanvaltuuston päätöksen myötä.

Rikalan kanavan avaamista päästään jatkamaan Lempäälän kunnanvaltuuston päätöksen myötä.

Lempäälän valtuusto äänesti kahdesti Hulauden vesialueen puhdistamiseen ensi vuodelle varatuista 187 000 eurosta. Reijo Jakovuoren (ps.) mielestä kunnan talous ei kestä lisärahanmenoa. Lisäksi hanke vaatii rahaa myös seuraavassa vaiheessa, eikä järven vesi puhdistu vielä tässä vaiheessa.

Mikko Kärki (kesk.) huomautti, että Rikalan kanavan avaamisen jatkaminen mahdollistaa sen, että hanketta voidaan jatkaa myöhemmin. Veijo Niemisen (ps.) mielestä kanavan avaamisella ei ole kiirettä.

Kari Virtasen (sd.) mielestä Lempäälä on toiminut huolimattomasti hankkeen aikaisemmissa vaiheissa.

Valtuusto äänesti ensin siitä, pitäisikö asia palauttaa uudelleen valtuuston käsiteltäväksi. Ehdotus hylättiin äänin 33–9.

Rahoitus hyväksyttiin lopulta äänestyksessä äänin 34–8.

Hulauden Vesialueen Kunnostusyhdistyksen hankepäällikkö Mika Niemelä kertoo, että työt Rikalan kanavan avaamisen jatkamiseksi aloitetaan pikapuoliin. Yhdistys raivaa puustoa talkoilla, ja urakoitsija alkaa kaivuu-urakan vielä tämän vuoden puolella.

Tämän vaiheen kustannuksista saataneen 50 prosentin verran avustusta Euroopan aluekehitysrahastosta. Aikaisemmin mukana olleet Akaa ja Vesilahti ovat vetäytyneet hankkeesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?