Kirottu kakkoserä taas Kisan turmana

Johan nyt on kumma. Taas kerran, kuinkahan monetta kertaa, Kisan Mestis-pisteiden turmaksi koitui keskimmäinen erä. Kisa johti TuToa 2 – 0 avauserän jälkeen, pelasi sen loistavasti, mutta sitten romahti. Toisessa 20-minuuttisessa TuTo takoi enemmän tai vähemmän halpoja osumia neljä Kisan yhtä vastaan. Kun 3. erässä turkulaiset maalasivat kerran, jäivät historiaan numerot 3 – 5 (2-0, 1-4,0-1).
– Kovalla kädellä meitä rangaistiin toisessa erässä taas kerran, harmitteli Kisan valkku Juha Juujärvi.
– Meillä oli Markus Jokisella loistosauma lyödä tilanne 3 – 0:aan, mutta sen jälkeen tuli oikea emämunaus ja TuTo sai momenttinsa tulla peliin mukaan, jatkoi yhtäältä kiukkuinen, mutta toisaalta omiensa ilmeeseen tyytyväinenkin Juujärvi.
Kisan rosteri oli kova huolimatta siitä, että viikon aikana Henri Tuominen matkasi Kouvolaan ja Miikka Männikkö Itävaltaan. Kisan mukana oli Liigasta useampi pelimies. TuTo-luotsi Ismo Lehkosen sanoin Kisalla oli ”materiaaliltaan yksi kovimmista kokoonpanoista”, mitä hän muistaa. Tosin puolustuspää oli ohut, hyökkääjä Aleksi Luhtalampi joutui taas pakittelemaan, kun alakertaan Tampere ei apujaan tarjonnut.
Peli alkoi vauhdilla ja jo muutaman minuutin jälkeen Kisan huippukaksikko juoni maalin. Pakki Jimi Santala avasi, hyökkääjä Masi Marjamäki otti kiekon, eteni, seisahtui ja antoi ranteen laulaa: 1 – 0 maalin kiekko löytyi ylänurkasta ja nuori veskari Kaapo Kähkönen haroi ilmaa.
Seitsemän Mestis-vuoden aikana on Liigasta tullut monensorttista lainamiestä, mutta asenteeltaan ja ilmeeltään Masi Marjamäkeä parempaa saa hakea vuosien varrelta. Kun on tarpeeksi saanut takaiskuja, kuten Marjamäki, osaa nauttia kun kaukaloon pääsee, oli pelinutun väri mikä hyvänsä. Samaa aatemaailmaa voisi suositella vaikkapa toiselle lainamiehelle Alexander Ruutullekin.
Kisa väänsi avauserässä hyvin, loi paikkoja, muun muassa katsomossa jo nosteltiin käsiä Marjamäen toiselle maalille, mutta ihan ei ohjuri osunut. Mutta pian osui, kun Markus Jokinen onnsitui ohjaamaan Jimi Santalan lähettämän kiekon pömpeliin.
TuTon saumat olivat kahdessa ylivoimassa, jota Tuukka Pulliasen johdolla TuTo pyöritti hyvin. Kisan maalilla Aaro Peltonen oli avauserässä loistava.
Sitten tuli jo manattu toinen erä. Vauhti säilyi edelleen hurlumhei-tasoisena. Jokinen sai mainion riparisauman, mutta ei saanut osumaa. Sitten tuli Kisalle G-junnuvirhe: omasta kulmasta avattiin keskelle (!!!!) suoraan Tuukka Pulliaisen lapaan. Pulliainen (illan saldo 2+1) ei tietenkään jättänyt lahjaa käyttämättä.
Pian perään pölisi Kisan maalissa taas, nyt Rasmus Kulmala sohi maalin edestä kiekon reppuun. Mutta antoivatpa turkulaisetkin lahjan, kun he lahjoittivat ex-TuTolaiselle Ville-Vesa Vainiolalle kiekon maalin eteen. Vainiola oli Pulliaisen tapaan ”kohtelias” ja iski armottomasti maalin ohi toiseen erään veräjälle vaihdetun Kimmo Meriläisen.
– Helvetti, pojat luulivat Vainiolan pelaavan edelleen meillä. Sekoittivat pelipaidan värin, murjaisi Ismo Lehkonen, jonka posket punoittivat, tosin tällä kertaa voitonilosta.
Kisan johto ei kauaa kestänyt, kun taas oman maalin edessä oli tilaa: Toni Jalo ja 3 – 3. Sen jälkeen tulisesti taas taistellut Ipa-laina Patrik Moisio otti hyökkäyspään jäähyn sarjassa ”pölvästit” ja TuTo rankaisi Hannu Kurun toimesta, maestro Pulliaisen petaamana. Peli siis kahden erän jälkeen 3 – 4.
Erän ikävä hetki sattui, kun konkarihyökkääjä Timo Pärssinen teloi jalkaansa kaksinkamppailuväännössä ja joutui jättämään kaukalon.
Päätöserään Hakkarissa toivottiin Kisan kiriä. Yritystä saatiin, lopussa mylläkkääkin, mutta ei osumia. Peli ratkesi ajassa 51.41, kun Kisan oman pään sekoilut jatkuivat ja Pulliainen teki illan toisen maalinsa. Aaro Peltonen jätti maalinsa pian sen jälkeen ja loppuhetkiksi veräjälle meni Lassi Yrjölä. Peltosen käyrä putosi maidontuottajan hännän lailla alun loistosta toisen erän keskinkertaisuuteen, mutta molarihäviö ei tämä peli ollut.
Kisa mylläsi ylivoimalla, ison osan ilman veskaria. Vedot menivät yli tai Kimmo Meriläinen sai ne kopattua, yhteensä 12 kertaa tuli Meriläiselle koppimerkintä.
Pelin jälkeen valmentajien kommentit olivat totta kai tuloksen mukaiset.
– Laadukas peli ja kun tällaisessa matsissa noustaan miinus kahdesta, niin monta onnistujaa voisin nimetä, hehkutti Ismo ”Ika” Lehkonen.
– Yritys tyydytti taas kerran, siitä ei voi moitita. Onnekkaampia jos olisimme olleet, voitto olisi ollut meidän, joutui Juha Juujärvi hiukan josjos-linjalle.
Kisan paras oli pakki Jimi Santala, toiseksi paras Masi Marjamäki ja kolmospalkinto menee rajusti raataneelle Sami Laaksolle. Koko nuorisokaarti teki hurjasti töitä, mutta palkinnotta.
Liiga-avuista jo mainittu Alexander Ruuttu oli heikko, miehen saldo viidessä pelissä 0 + 0, -5. Hänen kohdallaan Ilves-valmennuksella on ilmiselvän ”kehityskeskustelun” paikka. Junnu Patrik Laine oli monessa mukana, tänään saldo ei oikein plussalle noussut, kuten ei Patri Moisiollakaan eikä Toni Kallelalla.
Ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux oli katsomossa, ei siis mahtunut kokoonpanoon. LeKi-johdon mukaan mies kuitenkin jatkaa Lempäälässä teemalla ”toistaiseksi”.
Kisan paikka sarjassa on tietyllä tapaa tukala, takaa muun muassa KeuPa rynnii hurjasti. Pinnoja siis tarvitaan ja heti huomenna eli itsenäisyyspäivänä niitä olisi tarjolla Mestiksen pahimmasta paikasta eli Kouvolasta. Tuleeko niitä?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?