Lempäälän kunta jakoi Erik Edner -mitaleita

Lempäälän Karusellin puheenjohtaja Janne Honkanen o n otettu yhdistyksen Lempäälän kunnalta saamasta huomionosoituksesta.

Lempäälän Karusellin puheenjohtaja Janne Honkanen on otettu yhdistyksen Lempäälän kunnalta saamasta huomionosoituksesta. Kuva: Jussi Saarinen

Lempäälän kunta jakoi Erik Edner -mitalit numero 103.–105. lauantaina 6. joulukuuta. Tänä vuonna palkinnon sai yksi yhteisö ja kaksi henkilöä: elävän musiikin yhdistys Lempäälän Karuselli ry (103.), Raimo Nieminen (104) ja Raili Reini (105.).

Lempäälän kunta jakaa vuosittain Erik Edner -mitaleita politiikan, kulttuurin ja talouden alalla Lempäälän hyväksi työtä tehneille yksityisille tahoille tai yhteisöille. Ensimmäiset mitalit jaettiin vuonna 1984.

Lempäälän Karuselli ry

Lempäälän Karuselli ry on perustettu keväällä 1999. Yhdistys on valintaperusteiden mukaan merkittävä vaikuttaja kunnan musiikkielämässä. Se on toiminta-aikanaan järjestänyt runsaasti erilaisia tapahtumia eri puolilla Lempäälää, mm. bändikatselmuksia ja -kilpailuja. Lisäksi yhdistys on järjestänyt klubi-iltoja lempääläläisten baarien lisäksi myös Vesilahdessa ja Tampereella. Klubi-illat ovat antaneet esiintymismahdollisuuksia lukuisille lempääläläisyhtyeille.

Lempäälän Karuselli avustaa paikallisia yhtyeitä mm. studiokuluissa ja pitää yllä kunnan harjoitustiloja Moisiossa ja Sääksjärvellä, joissa ovat käytettävissä yhdistyksen soittimet ja laitteistot. Yhdistys tekee yhteistyötä muiden paikallisten yhdistysten sekä muiden paikkakuntien elävän musiikin yhdistysten kanssa.

Lempäälän Karuselli ry:n näkyvin toimintamuoto on vuosittain järjestettävä Puntala-rock -tapahtuma. Ensimmäinen Puntala-rock järjestettiin vuonna 2000. 1980-luvulla ja vuonna 1990 tapahtumalla oli eri järjestäjä, mutta joitakin samoja aktiiveja on mukana edelleen. Tapahtumassa on panostettu kansainvälisiin esiintyjiin vuodesta 2002 alkaen, mikä on vaikuttanut yleisömäärän kasvuun ja siihen, että yleisöä saapuu enenevässä määrin Suomen ulkopuolelta. Vuonna 2014 ylittyi 2 000 kävijän raja. Puntala-rock sai vuonna 2010 SUE-lehden ”Sue, kuokka ja Jussi” -kunniapalkinnon ruohonjuuritason toiminnasta ja vuonna 2011 Lempäälän kunnan kulttuuritekopalkinnon.

Raimo Nieminen

Raimo Nieminen on tehnyt pitkän ja merkittävän uran Lempäälän kunnan palveluksessa. Hän toimi kunnan sosiaalijohtajana vuosina 1980–2005, jonka jälkeen hän jatkoi sosiaali- ja terveysjohtajana eläkkeelle jäämiseensä saakka. Hän kuului myös kunnan johtoryhmään vuosina 2005–14.

Niemisen merkittävimmät luottamustoimet ovat Vanhustyön Keskusliiton johtokunnan jäsenyys (1985–90) ja Kiinteistö Oy Sirkkavuoren hallituksen jäsenyys (1984–). Lisäksi hän toimi työvuosinaan kunnan edustajana Työterveyshuolto Viisarin johtokunnassa (2009, 2013–14) ja Lastensuojelun Keskusliitossa (2011–12 ja 2013–14).

Sosiaali- ja terveysjohtajana Raimo Nieminen on myöntämisperusteiden mukaan ollut eteenpäin katsova ja alaisiaan monin tavoin tukeva johtaja. Hänen myötävaikutuksellaan ja tuellaan Lempäälän sosiaali- ja terveystoimi ovat olleet mukana lukuisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa, joiden tuloksia edelleenkin hyödynnetään ja kehitetään Lempäälässä. Hän on vaikuttanut myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sopimusohjauksen kehittymiseen Lempäälän ollessa osa seudullista erikoissairaanhoidon palveluiden ns. kehyskuntien tilaajarengasta. Hänen kaudellaan on toteutettu Kuljun-Sääksjärven terveysaseman sekä pääterveysaseman saneeraukset ja laajennukset.

Raili Reini

Syntyperäinen lempääläläinen Raili Reini tuli Lempäälän kuntaan kansalaisopiston rehtorin toimeen vuonna 1999 ja jatkoi vuoteen 2012, jonka jälkeen tehtävät jatkuivat Pirkan Opistossa, ensin vs. apulaisrehtorina ja vuoden 2013 alusta yhteiskunnallisten aineiden suunnitteluopettajana tänä syksynä tapahtuneeseen eläkkeelle jääntiin saakka. Reini toimi Kansalais- ja työväenopistojen liitossa Lempäälän kunnan edustajana vuosina 2011–12 ja 2013–14.

Myöntämisperusteissa mainitaan, että Reini on tunnettu innostavana ja innovatiivisena rehtorina sekä aktiivisena ja aikaansaavana kolmannen sektorin toimijana. Hän on Lempäälän Kalevalaiset ry:n ja Lempäälän Pyhä Birgitta -yhdistysten perustajajäsen, Lempäälä-Seuran johtokunnan jäsen (1995–2005), varapuheenjohtaja 2001–05, puheenjohtaja (2009–), Pohjola-Norden ry:n tilintarkastaja (2005–), Hämeen Museoseura ry:n hallituksen jäsen (2012–).

Hän on ollut myös perustamassa Lempäälään Birgitta-tapahtumaviikkoja, joita on järjestetty vuodesta 2005 lähtien joka toinen vuosi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?