Pisteetön viikko Mestiksessä

Kiekko-Vantaa – LeKi 1 – 0, LeKi – TuTo 3 – 5, KooKoo – LeKi 5 – 1
Pelien henget: Vantaalla Kisan oli tukuttain paikkoja, mutta vastustajan maalivahti Blues-laina Jani Nieminen oli ohittamaton mörkö. Kotipelissä TuToa vastaan avauserän loistava 2 – 0-johto suli sysisurkeaan toiseen erään (1 – 4). Kouvolassa Kisalle ei pistesaumoja jätetty.
Tuominen ja Männikkö lähtivät: Kisa koki massiivisen suoneniskun, kun kaksi parasta alkukauden pistelinkoa eli Miikka Männikkö (28 pistettä) ja Henri Tuominen (19) jättivät Kisan. Männkkö jatkaa pelejään odotusten mukaan ulkomailla eli Itävallassa. Tuominen sen sijaan matkasi Kouvolaan. Viikon peleissä selvästi näkyi tehomiesten poissaolo, vaikka rosteriin tuli liiga-apuja etenkin Tapparasta.
Mihin matkaa Juujärvi?: Tapparan laman takia alkoivat ankarat spekulaatiot, että Kisan valmentaja Juha Juujärvi liittyisi Tapparan tulevaan valmennusjohtoon, jos nykyinen päävalmentaja Jussi Tapola saa potkut. Lähinnä Juujärveä arvuuteltiin kakkosluotsin rooliin, kun Tapparan pääkäskyttäjäksi huhuttiin milloin Karri Kiveä, milloin Jukka Jalosta.
Ainakaan maanantaiaamuun menessä mitään konkreettista ei ollut tapahtunut ja Juujärven oma kommentti viikonloppuna oli, että asiassa on ”savua paljon, mutta ilman tulta”. Tätä luettaessa keskiviikkona on kiekkoväki asiasta viisaampi.
Viikon sykähdyttäjät: Tapparasta palasi Kisan lisätuntuman hakuun hyökkääjä Masi Marjamäki, joka oli viikon ykkösmies. Marjamäki näyttää omalla tekemisellään, että on pelipaidan logo mikä hyvänsä, on asenne aina teräsbetonia. Puolustaja Jim Santala on selvä alakerran isäntä, joka napsii hyvään tahtiin pisteitä. 15 pelaamassaan ottelussa Santala on koonnut puolustajalle loistavan saldon: 2 + 11. Markus Jokinen oli kolmas viikon onnistuja. Loukkaantumsesta kärsinyt hyökkääjä tekee läpimurtoaan Mestis-tasolle, hänen alkukauden yhdeksässä pelissä kokoamansa pistemääränsä on myös mainio: 4 + 2.
Claireaux taas liipaisimella: Kisan ranskalaissentteri Valentin Claireaux oli kokoonpanosta poissa Vantaalla ja Hakkarissa TuToa vastaan. Kouvolassa hän palasi rosteriin, mutta pimeä Suomen syystalvi on tylsyttänyt fransmannilta peli-ilmeen liki täydellisesti.
Mitä seuraavaksi: Sijalle seitsemän valahtanut Kisa kohtaa kaksi päävastustajaansa, kun keskiviikkona lempääläiset matkaavat Keuruulle ja perjantaina SaPKo Savonlinnasta saapuu Hakkariin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?