Tappioputki katkesi Keuruulla tärkeällä hetkellä

Helpotuksen huokaus – se oli varmasti ensimmäinen reaktio LeKin Mestis-miehillä, kun neljän ottelun tappioputki katkesi KeuPa HT:n vieraana. Vauhdikas Mestis-vääntö sarjanousijan kotiluolassa päättyi vasta voittomaalikilpailun jälkeen Kisan 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0) voitontuuletuksiin.

Ykkösketju oli jälleen muokattu uuteen uskoon, nyt Toni Kallelan kanssa pelasivat Alexander Ruuttu ja Markus Jokinen. Aaro Peltonen jatkoi maalilla ja Liigasta lainalla olivat lisäksi Patrik Moisio ja Patrik Laine, Ville-Vesa Vainiola oli poissa. Olli Henriksson oli yhä loukkaantuneiden listalla.

Kamppailu oli todellinen kuuden pisteen koitos, sillä kolme joukkuetta – LeKi, KeuPa ja SaPKo – olivat pisteen sisällä pudotuspeliviivan molemmin puolin.

Viime Keuruun vierailulla kotijoukkue jyräsi alussa Kisa-miehistön yli, mutta nyt LeKi oli valmiimpi ja sai alkurynnäkön tyynnytettyä. Ottelun alku meni molemmin puoleiseen jäähyilyyn, joka myös jakoi ottelun hallinan ylivoimien mukaan. Taneli Maasalo nosti jo kädet kattoon Jimi Santalan jäähyn aikana, mutta KeuPa-kapteenin kuti kilahti ylärimaan.

Avauserän neljästä pikkukakkosesta viimeinen tuotti ylivoimamaalin, tekijänä Kisa. Ruuttu, Santala ja Kallela kiekottelivat aikansa siniviivan tuntumassa, kunnes Santala lähetti vedon maalille. Maskimies Aleksi Elorinne suti riparit sisään, kauan kaivattu ja odotettu rebound-osuma näki päivänvalonsa.

– Lähdimme aggressiivisesti ja olimme alussa hyvin hereillä. Kestimme paineen ja saimme vielä avausmaalinkin, puheli Elisa Viihteen Mestis-tv:lle riemastunut kapteeni Toni Niemi.

LeKi pääsi pelin aikana useisiin ylivoimahyökkäyksiin, mutta ei saanut päätettyä maaliin ainuttakaan. Valentin Claireaux teki oman ratkaisunsa, samoin Laine, kun taas Jesse Huhtala ja Kallela pyrkivät syöttämään – kaikki yhtä hatarin tuloksin.

Toinen erä ei ollut vieläkään Kisalta parasta esitystä, mutta tällä kertaa mitään ei menetetty viimeistä erää ajatellen. Vauhti jatkui yhä kovana ja laukausia sateli molemmille maalivahdeille, jotka joutuivat illan aikana venymään yli 30 torjuntaan. Peltosen huippuhetki oli Pasi Kouvalaisen läpiajon viileä pysäyttäminen, KeuPan maalilla Erno Suomalainen nollasi Jokisen itseluottamuksen tämän saatua tuhannen taalan paikan maalin eteen Kallelan tarjoilusta.

Kun LeKi ei Jokisen paikalla käyttänyt tilaisuuttaan, tuli KeuPa seuraavasta hyökkäyksestä tasoihin. Emppu Pulliainen laukoi vihaisen rannelaukausen puolustajan jaloista, joka yllätti Peltosen. Tasoitus toi KeuPalle lisää virtaa, Juuso Mörsky meinasi veidä isännät johtoon, mutta Peltosen räpyläkäsi oli eri mieltä.

Tänään oli uusien miesten ilta parravaloissa: Elorinne eikä Kisan 1-2 maalin tehnyt Matias Simontaivalkaan ole juhlinut tehopisteillä. Nelosketju sai palkinnon kovasta puurtamisestaan Simontaipaleen osuman muodossa, kun väkkärä laituri teki ensin loistavan maskin Suomalaisen näkökentän esteeksi ja ohjasi Miro Hovisen kudin nuotan perukoille.

Johtomaalia vielä kuuluteltiin, kun Pulliainen iski illan toisellaan pelin tasoihin 21 sekuntia edellisestä. Hän laukoi kiekon summittain päätyyn keskialueelta, mutta kiekko otti kimmokkeen Vilho Virmavirran mailasta ja ohjuksen lailla sinkoutui yläkulmaan Peltosen haroessa ilmaa. Maali näytti todella helpolta, mutta kimmoke vaikeutti tilannetta radikaalisti.

– Peltonen pelasi mielestäni hyvin, kun pystyy pitämään oman pään noin kahdessa maalissa per peli – johon hän on viime aikoina pystynyt – se riittää useuin voittoon. Ehkä parhaana päivänä maalit olisivat olleet otettavissa, Kisan valmentaja Miikka Kuusela arvioi vahtinsa suoritusta.

Kolmas erä jatkui samalla kaavalla: kumpikaan ei saanut hallintaa itselleen ja yleisö viihtyi vauhdikasta kiekkoa katsellen. Maalipaikkoja siunaantui molemmille, mutta todellisia huippupaikkoja ei tullut. Kisan Kuusela oli tyytyväinen omiensa luisteluun:

– Olen ollut LeKin touhuissa mukana monta vuotta ja lämmittää mieltä nähdä, että nyt luisteluvoimamme on riitävää. Illan peli ei ollut asemasotaa, vaan raikasta kiekkoa.

– Koko joukkue pelasi railakkaasti. Pystyimme pumppaamaan neljällä ketjulla kahteen suuntaan, toivon siitä tulevan meidän loppukauden vahvuutemme, Kuusela suunnitteli.

Illan pimetessä ja pelikellon tikittäessä KeuPa oli lähempänä voittoa varsinaisella peliajalla. Viime minuuttien kovan KeuPa-paineen alla Juha Juujärvi rauhoitteli joukkojaan aikalisällä, jonka jälkeen loppu oli jatkoajan odottelua.

Jatkoajalla molemmilla oli vielä paikka ratkaista peli: Laineen huikea soolo oli viimeistä harhautusta vaille maali, mutta Suomalainen oli etevämpi. Teemu Hutulla oli oma tilaisuutensa ratkaista peli takatolpalta ilman tulosta.

Voittomaalikisassa kuudesta laukojasta vain Jokinen osui, ensimmäisenä vetäjänä hän luritti kiekon längeistä rauhallisesti maaliin. Ilta päättyi Peltosen rohkeaan syöksyyn Joona Peräsen luistimiin. Hyökkääjä hämmästyi siinä määrin, että veivasi kiekon ohi ja LeKi otti extrapisteen matkaansa.

– Neljää häviötä voi kutsua jo putkeksi, totta kai helpotti sen katkaisu. Edes rankkarit eivät himmennä sen arvoa. Kaksi pistettä tulivat meille, sillä olimme hieman maltillisempia, kärsivällisempiä ja viisaampia, Kuusela tuumi ja tunnusti pelin todella tasaiseksi.

Voitto oli hyvä alku elintärkeälle viikolle. Se jatkuu perjantaina, kun SaPKo saapuu Hakkariin. Ero on nyt kaksi pistettä KeuPaan ja kolme savonlinnalaisiin, jotka ovat ensimmäinen pudotuspeleistä pois jäävä joukkue tällä hetkellä. Kuuden ottelun pelit siis jatkuvat Kisalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?