SaPKo lisäsi LeKi:n kotituskaa murskalukemilla

Viime kotivoitosta on jo vierähtänyt tovi. Se näki päivänvalonsa 14. marraskuuta, kun Peliitat kaatui 5-1. Sen jälkeen Lempäälän Kisa on tahkonnut Mestistä 11 ottelua ja voittanut vain kolmesti. Savonlinnan Pallokerho lisäsi kotituskaa jyräämällä Kisan yli totaalisesti ja vei perjantai-illan kamppailun nimiinsä Lempäälässä 6-0 (2-0, 3-0, 1-0). Samalla LeKin kotitappioiden putki venyi jo viiteen.

– Tämä ilta oli huonompi, mutta eivät kaikki kotipelit ole olleet yhtä heikkoja. Mutta olemme pisteitä katsoessa sarjan huonoin kotijoukkue, Kisa-valmentaja Juha Juujärvi tunnusti kotikipsin.

– Emme oikein osaa tällä hetkellä pelata näin pienessä tilassa, pelinopeutemme ja kaksinkamppailuvoimamme ei nyt riitä. Isommissa kaukaloissa, kun tilaa on enemmän, olemme parempia, Juujärvi tuumi ja nosti esiin Kisan paremmat otteet vieraissa kuin kotona.

Ennnen ottelua Neste Kuokkala lahjoitti LeKin junioreille 200 kiekkoa. Jonatan Tanus oli palannut takaisin kokoonpanoon haettuaan tuntumaa Tapparan A:sta. Myös Petteri Friman ja Dominik Hrachovina olivat jälleen kaukalossa. Puolestaan Sami Laakso loukkasi puolensa Keuruulla eikä pystynyt pelaamaan.

Kisan joukkuerakenne on erittäin nuori, moni pelaaja siirtyi täksi kaudeksi Mestikseen suoraan A-junioreista tai Pohjois-Amerikan juniorisarjoista. Nuorille on ollut liian kova paikka kantaa vastuuta, kun konkarit Antti Hildenin lähdön jälkeen ovat vähissä eivätkä johtaviin rooleihin hankitut pelaajat ole täysin pitäneet roolejaan.

– Nuorilla pelaajilla on vähän näyttämisen painetta kotikaukalossa, nuorille juuri mainitsemani asiat pienen kaukalon pelissä ovat olleet haaste, kertoi Juujärvi.

Ottelun ensimmäinen kulminaatiopiste oli Kisan saama viisi vastaan kolme ylivoima heti pelin alussa. LeKi sai puolitoista minuuttia pelata kahden miehen ylivoimaa, mutta parhaaksi paikoiksi jäivät Patrik Laineen tulituksen siniviivalta. SaPKon maalilla lähes kaksimetrinen Petteri Similä oli mies paikallaan.

– Alivoima sytytti meidät, Similä oli siinä välissä erinomainen ja kultakypärä Miika Roine otti muutaman jäätävän blokin. Saimme tänään positiivisen vihan ulosmitattua, kehui omiaan SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen ja haki voimavaroja keskiviikon Jukurit-nöyryytyksestä.

SaPKo sai alivoiman jälkeen peliinsä täysin uuden vaihteen ja siitä lähin Kisa oli täysin ottava osapuoli. Vaikka LeKin esitys oli jopa heikointa tällä kaudella, etenkin hyökkäyspeli oli olematonta ja tahtotila lähes nollassa, pelasi SaPKo kauden parastaan. Myös Juujärvi tunnusti sen:

– SaPKo oli tänään yksi parhaista mitä täällä on tällä kaudella käynyt. Olimme heikompia etenkin aloituksissa, jonka johdosta olimme koko ajan pari potkua jäljessä.

Ottelun voittomaalissa Jesse Huhtala hävisi aloituksen sata nolla Joonas Hyttiselle ja Teemu Suhosen kaaliperhonen leijaili yläpesään. Avauserän lopulla Sami Jekusen veto livahti etukulmasta luvattoman helposti ja se riitti Hrachovinalle. Maalille luisteli Lassi Yrjölä. Osuma oli toinen käännekohta, joka käänsi pelin yhä vahvemmin savonlinnalaisille.

Yrjölä teki maalillaan minkä pystyi ja otti kaksi avoipaikkaakin kiinni, Roineen ja Juuso Mörskyn. Mutta kun apuja ei muilta kuulunut, karkasi SaPKo vastustomattomasti. Toisessa erässä illan tehomies Juuso Forsström (1+2) niittasi hienon syöttökuvion päätteeksi ja Nikke Kettukangas ratkaisi pelin lopullisesti 4-0 ylivoimaosumallaan.

Viidennnen tekaisi Mörsky rangaistuslaukauksesta. Jimi Kuronen rikkoi läpi päässyttä Mörskyä, joka ujutti kiekon rankkarissa hallitusti Yrjölän puikoista sisään. Turhautumisen näki Kisan pelaajista: syötöt olivat heikkoja, omassa päässä hukattiin helppoja kiekkoja taklauksien riskitaso nousi.

– Ennen kolmatta erää sanoin kopissa, että muistakaa ammattiylpeys. Laitoimme työmäärän tappiin ja selvisimme kuivin jaloin päätöserästä, Juujärvi avasi erätaukosaarnaansa.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tiesivät pelin lopputuloksen ja otteet olivat sen mukaisia. Toni Kallela ja Markus Jokinen olivat lähimpänä rikkoa Similän nollan, mutta maalintekovaikeuksia kuvaten mikään ei uponnut. SaPKo puolestaan jaksoi taistella ja luistella pelin loppuun asti ihailtavalla halukkuudella, joka Kisalta loisti poissaolollaan.

– Meillä maalivahdit olivat parhaita pelaajiamme, eivätkä hekään onnistuneet kovin hyvin. Se kuvaa peliä, harmitteli Juujärvi.

Viitaten nuoreen joukkueeseensa ja sen läpi kauden kestävään kasvuprosessiin Juujärvi totesi:

– Tappiokin on iso oppi nuorelle ryhmälle.

Tappion myötä SaPKo nousi tasapisteisiin Kisan kanssa ja samalla meni maalieron turvin ohi. Se sysäsi Kisan kahdeksanneksi eli viimeiselle pudotuspelipaikalle. Ennen ja jälkeen joulun Kisalla on tiukka savotta edessään, sillä vastaan tulevat sarjan kärpipään seurat KooKoo, TUTO ja Jukurit kahdesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?