Joulun alla jaetaan hyvää

Kukkalahjasta lämmintä mieltä

Kukka vanhukselle, lelu lapselle. Viime viikolla saattoi auttaa myös vähävaraisia lapsiperheitä, kun Joulupuu Tampere -hyväntekeväisyyskeräyksen kautta sai antaa joululahjan vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Kuva: Katariina Rannaste

Kukka vanhukselle, lelu lapselle. Viime viikolla saattoi auttaa myös vähävaraisia lapsiperheitä, kun Joulupuu Tampere -hyväntekeväisyyskeräyksen kautta sai antaa joululahjan vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Kuva: Katariina Rannaste

Ideaparkin Prisman sisäänkäynnin tuntumassa seisovassa kuusessa on hieman erilaiset koristeet. Kymmenkunta pyykkipojalla kiinnitettyä korttia, joihin on kirjoitettu vanhuksen etunimi ja ikä: Yrjö 86 vuotta, Ritva 79 vuotta ja Tuire 66 vuotta. Kortein koristettu puu on kanava Ole Joulupukkina Seniorille -kampanjaan, jolla muistetaan yksinäisiä ja vähäosaisia vanhuksia.

Torstaihin 18. joulukuuta asti käynnissä oleva kampanja on saanut tänä vuonna suuren suosion pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Siihen voi osallistua valitsemalla kuusesta nimikortin ja maksamalla lahjoituskukan kampanjaan osallistuvassa liikkeessä. Korttiin lahjan antaja voi kirjoittaa saajalle joulutervehdyksensä. Lahja toimitetaan saajalleen viimeistään jouluviikolla.

Ideaparkin Prisman käyttötavarapäällikkö Salla Ruppa kertoo, että lahjoitusten määrä on lisääntynyt Lempäälässäkin kampanjan saatua viime aikoina julkisuutta.

– Kukkia on meille ostettu joitakin kymmeniä, vaikka menekki ei olekaan ollut yhtä hurjaa kuin Tampereella. Mutta selkeästi se on täälläkin vilkastunut, kun ihmiset ovat hyvään asiaan heränneet.

 

Kukat ilahduttavat tamperelaisia

Viidettä kertaa järjestettävän kampanjan takana on Home Instead Seniorihoiva -yritys, joka myy vanhuksille kotipalveluja.

Kampanjassa on mukana useita pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimivia kukkaliikkeitä, Tampereen alueen Prismoja sekä kuntien ja kaupunkien vanhus- ja kotihoitopalvelut, jotka toimittavat lahjat asiakkailleen.

Tänä vuonna kampanjassa Pirkanmaalta ovat mukana Tampere, Hämeenkyrö, Pirkkala ja Ylöjärvi. Lempäälän Prisman kukat toimitetaan tamperelaisvanhuksille.

– Ensi vuonna otamme varmasti yhteyttä myös Lempäälän kunnan sosiaalipalveluihin, sillä kampanjan suosio on ollut huima, ja voimme todennäköisesti kasvattaa lahjansaajien määrää entisestään, kertoo kampanjaa Pirkanmaalla hoitava Elina Salonen Home Instead Seniorihoiva -yhtiöstä.

Heikompiosaisia voi auttaa myös toisen kampanjan merkeissä, kun tiistaina joulukuun 16. päivä alkoi Pelastusarmeijan joulupatakeräys Ideaparkin eteläisellä sisäänkäynnillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?