Vesilahti myy omaisuuttaan

Vesilahden kunta myy vuosien 2014–16 talouden tasapainottamisohjelman mukaisesti omaisuuttaan. Vesilahden kunnanhallitus päätti maanantaina 15. joulukuuta myydä Koskenkylästä peltomaata, Krääkkiön entisen kyläkoulun kiinteistön, Sateenkaaren päiväkodin kiinteistön sekä kunnan omistamia osakehuoneistoja.

Halmeenmäen kylässä sijaitsevasta peltomaasta, yhteensä 3,39 hehtaaria, tuli määräaikaan mennessä neljä tarjousta. Kunnanhallitus päätti myydä pellot korkeimman tarjouksen mukaisesti 42 500 eurolla.

Koulu meni 2 000 eurolla

Kunnanhallitus päätti myydä Krääkkiön entisen kyläkoulun Krääkkiön kyläyhdistykselle 2 000 eurolla. Kohteesta ei jätetty määräaikaan mennessä muita tarjouksia. Koulun rakennsuvuosi on 1900 ja sitä on peruskorjattu vuonna 2002. Rakennuksen pinta-ala on 281 neliötä ja piharakennuksen 166. Siihen kuuluu kylmävarastoautotalli, puutyöluokka, ruokala, eteinen, varasto, keittiö, wc sekä saunaosasto.

Sateenkaaren päiväkodin omakotitalokiinteistöstä tehty korkein tarjous oli 76 540 euroa, mutta Vesilahden kunta laittaa kohteen uudestaan myyntiin. Kiinteistön kerrosala on 133 neliöätä. Lisäksi tontilla sijaitsee 19 neliön talousrakennus. Rakennusoikeutta on jäljellä 425 neliötä. Kaava mahdollistaa nykyisen rakennuksen laajentamisen paritaloksi.

Neljästä myynnissä olleista kunnan omistamista osakehuoneistoista kahdesta syntyi kaupat. Kunta myy kaksi asuntoa korkeimman tarjouksen tehneille. Peltotie 3 C:n yhden huoneen asunnon velaton kauppahinta oli 40 500 euroa ja Rasintie 6:n kahden huoneen asunnon korkein tarjottu hinta oli 60 000 euroa. Muut asunnot, Anttilanranta 9:ssä (2h+k) Koskenranta 4:ssä (2h+k) asetetaan uudestaan myyntiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?