Loppiaisena juhlatanssit

Lempäälän Nuorisoseuran 120-vuotisjuhlavuosi starttaa salonki- eli juhlatansseilla loppiaisena 6. tammikuuta.

Salonkitanssit ovat peräisin 1800-luvulta ja 1900-luvun alkupuolelta, jolloin ne olivat muotitansseja. Salonkitanssit ovat monille tuttuja lukion vanhojentansseista ja akateemisista juhlista.

Lempäälän Nuorisoseuran salonkitanssiryhmä ryhmä harjoittelee salonkitansseja ja tekee tanssiretkiä salonkitanssiaisiin. Lisäksi ryhmä esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa.

Nuorisoseuran tanssiryhmiä ohjaa diplomi-tanssinopettaja Aune Koskela.

Ennen loppiaisen juhlatansseja Nuorisoseura järjestää kiinnostuneille kurssin tanssiaisten salonkitansseista 3. tammikuuta.

Nuorisoseuran puheenjohtaja Harri Toivola kannustaa kiinnostuneita lähtemään mukaan.

–        Tanssit eivät ole vaikeita. Ne ovat mukavaa liikuntaa ja yhdessäoloa.

Tanssiaiset alkavat poloneesilla. Sen jälkeen jatketaan salonkitansseilla niin, että joka toinen tanssi on nykyaikainen. Väliajan tanssiesityksen jälkeen tilaisuus päättyy nykymuotoisiin tanssiaisiin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>