Kenttiä ehdittiin jäädyttää luisteltavaan kuntoon

Kenttämies Reijo Kenonen jäädytti maanantaina 29. joulukuuta kireässä pakkasessa Hakkarissa kaukalon jäätä. Kuva: erkki Koivisto

Kenttämies Reijo Keronen jäädytti maanantaina 29. joulukuuta kireässä pakkasessa Hakkarissa kaukalon jäätä. Kuva: Erkki Koivisto

Kenttämies Reijo Kenonen jäädytti maanantaina 29. joulukuuta kireässä pakkasessa Hakkarissa kaukalon jäätä. Kuva: Erkki Koivisto

Kenttämies Reijo Keronen jäädytti maanantaina 29. joulukuuta kireässä pakkasessa Hakkarissa kaukalon jäätä. Kuva: Erkki Koivisto

Ennen joulua sää oli plussalla eikä ollut juuri luntakaan. Joulun pyhinä pakastui ja taivaalta tuli jonkin verran uutta luntakin. Valkean joulun myötä Hakkarissa luistelukentällä oli pukin tuomille luistimille ja mailoille oli käyttöä heti tuoreeltaan.

Mitkä kunnan ylläpitämän jäät olivat joulunpyhien jälkeen luistelukunnossa, liikuntakoordinaattori Timo Toivonen Lempäälän kunnasta?

– Jäät ovat kunnossa Hakkarissa, Kuljussa ja Sääksjärvellä ainakin kaukalo. Sitä ei ihan varmaksi osaa sanoa mitä tuleva lämmin jakso tekee jäille, mutta tänään tilanne on kuitenkin tämä, sanoi Toivonen maanantaina 29. joulukuuta.

Valot laitettiin kunnan kentillä päälle maanantaina niillä kentillä, missä jää oli turvallisesti kunnossa. Pukukoppeja ei kokonaisuudessaan saatu ennen vuodenvaihdetta avattua, koska kunnalla ei ollut tarpeeksi henkilökuntaa iltavuoroihin. Viikonlopuksi kopit pyrittiin saamaan auki ainakin kello 10–18 paitsi, jos jäät menevät lämpöisellä kelillä käyttökelvottomaan kuntoon.

Virallisesti kenttiä ei vielä maanantaihin 29. joulukuuta mennessä ollut avattu, koska jään paksuutta ei ehditty ennen joulua saamaan riittävän paksuksi, ja kentille jäi hiekkaisia kohtia. Kenttämiehet työskentelivät viikolla 1. kuitenkin kuumeisesti saadakseen kovilla pakkasilla lisää paksuutta jäähän. Urakka on kova, sillä yksistään kouluilla on yhteensä kymmenen kenttää.

 Ei vielä luonnonlumilatuja

Uudenvuoden aatoksi lupailtiin uudestaan plussasäätä, eikä luonnonlunta ollut satanut ennen sitä niin paljon, että laduille olisi päässyt hiihtelemään.

– Luonnonladut eivät vielä ole millään tavalla kunnossa. Hakkarin reittejä on tampattu mutta höttöinen pakkaslumi, mikä satoi, ei riitä vielä mihinkään.

Hakkarin tykkilumiladulla sen sijaan on käynyt melkoinen suohkina siitä asti, kun keinolumi hiihtoradaksi levitettiin.

– Ainoastaan Hakkarin tekolumilatu on hiihdettävässä kunnossa. Sitä on jatkettu siten, että tiistaista 30. joulukuuta alkaen se on kahdeksikon muotoinen ja pituudeltaan 1,2 kilometriä, sanoo Toivonen.

Eli Hakkarissa hiihtäjän pitää vielä maksaa LeKi:lle hiihtokerralta

– Latumaksua peritään niin kauan, kunnes luonnonlumiladut ovat kunnossa tai maksavat hiihtäjät loppuvat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?