LeKi:lle jäi tyhjät kourat hyvästä taistelusta huolimatta

Mestis-pelit mallia 2015 korkattiin LeKi:n ja Mikkelin Jukureitten hurjavauhtisella, tapahtumarikkaalla ja loppuun saakka jännittävällä pelillä, josta Kisalle jäi vain tyhjät kourat. Loppulukemat olivat Jukureitten eduksi 3 – 2 (0-0,1-1,2-1). Kovin kaukaa ei ole haettu sekään versio, jossa voittajan käsiä olisi kohotellut LeKi.
– Meillä oli 2 – 2-tilanteessa parikin läpijoa eli kolmekin pistettä olisi ollut napattavissa, harmitteli Juha Juujärvi Kisasta.
Harmitella voi sitäkin, että Teddy Da Costa pääsi nokikkain noin viisi sekuntia ennen pelin loppua Jukuri-veska Ronald Quemenerin kanssa, veto kopsahti hyvin tilan pienentäneen Quomenerin polkkeeseen.
– LeKi oli sitkeä, puolusti hyvin, mutta koen meidän ansainneen voiton, näki savolaisten pääpiiska Antti Pennanen, jolla oli toki tilastojen tuki väitteensä tukena: Kisan maalilla Dominik Hrachovina otti 41 koppia ja Quemener 19 koppia.
Kisan kokoonpano oli aika lailla viime pelien kaltainen, kun Tapparasta olivat mukana edelleen Hrachovina, Da Costa, Patrik Laine ja Toni Kallela. Ville-Vesa Vainiola teki palun myös Kisan nuttuun, ainakin täksi peliksi. Kooveesta jatkoi apurina Tomi Iso-Mustajärvi. Sairaslistalla olivat Sami Laakso ja Olli Henriksson.
Ranslalaishyökkääjä Valentin Claireauxia ei Hakkarissa näkynyt, ”makkarakojun” huhumylly aprikoi miehen jääneen joulun vietosta kotimaahansa, eikä enää Lempäälään palaa. Toinen huhumylly kertoi, että alkukauden tehotykki Miikka Männikkö palasi Itävallasta Tampereelle. Missä miehen ura kevätpuolen ajan jatkuu, LeKissä vai?
Pelin alku oli lievää Jukureitten hallintaa, laukauksia sateli kohti Hrachovinaa tasaisesti, mutta tshekkinuorukainen oli hyvässä vireessä alusta alkaen. Jukureitten ylivoimatkin Kisa tappoi tyylikkäästi taistellen. Kisan parhaat harppuunat iski kolmikko Da Costa – Kallela – Markus Jokinen, mutta myös muiden ketjujen ilme oli raikkaan taisteleva.
Tuomaristo oli puhalluksissaan ailahteleva, Kisalle koko pelissä vislattiin 12 minuuttia ja Jukureille vain neljä rankkuminuuttia.
– Aika kummallisesti tuomiot jakautuivat näin tasaisessa pelissä, tukisti Juujärvikin pelin päätuomariparia Kristian Vikman – Janne Haapalahti.
Tuomaristoon tokikaan peli ei ratkennut, sekin suoraan on todettava.
Toisessa erässä alkoi tapahtua. LeKikin pääsi ylivoimalle, joka Jukureitten hurjasta av-prässistä huolimatta toimi hyvin. Kallela passasi Da Costalle vetopaikan, matala kuti kimmahti Jukuri-molsen patjoista Markus Jokisen ulottuville: 1 – 0 Kisalle.
Toinen erä oli selkeä Jukuri-erä. Muun muassa nuori pakki Samuli Piipponen passasi Anthony Guttigin selkeään läpiajoon, mutta Hrachovinan loistava liike esti ranskalaistykin aikeet maalinteosta.Erän lopulla Guttig ei enää erehtynyt, kun ylivoimahärdellin päätteeksi hän sai suupaista tasoituksen tyhjään Kisa-reppuun.
Kolmannessa erässä mentiin railakkaasti päästä päähän. Jukurit sai taas köykäisesti tuomitun ylivoiman, joka pelattiin Riku Pitkäselle, jonka Kisan pakki salli maalin edessä ottaa kiekko haltuun, kääntyä ja latoa lötä maaliin ohi voimattoman Hrachovinan.
Kisa tuli maukkaasti tasoihin, kun pakki Nico Lehdon hankalan korkuisen syötön ranslaiaspelaaja Teddy Da Costa otti haltuun, jakoi Toni Kallelalle, joka laulatti pyssyä: 2 – 2.
Tämän jälkeen Kisa heräsi vonkaamaan voittoa oikein tosissaan. Tilanteita syntyi Jukuri-maalille, mutta kesken kaiken tuli toinen erän oman pään löysyyshetki. Vilho Virmavirta ja Sami Holappa kiekottelivat kaikessa rauhassa omassa päässä, kun paikalle porhalsi Jaakko Turtiainen kesken leikin. Turtiainen nappasi kiekon, tarjoili sen siniselle, josta uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla Samuli Piipponen ratkaisi pelin pomputtamalla maskissa olleen Hrachovinan haaroista kiekon nuottaan.
Kisa kiri ja taisteli 6 – 5-ylivoimalla, loi parikin paikkaa, mutta onni ja tarkkuus eivät olleet myötä.
– Jukurit on kovimmista jengeistä, joten nyt ei mopolla moottiritiellä kilvanajossa pärjännyt. Toinen erä oli meiltä heikko, kuukausi sitten olisi siinä tullut lunta tupaan oikein kunnolla, nyt ryhtimme kesti altavastaajana olemisen paremmin, tuumaili Juha Juujärvi varsin levollisin ilmein ja äänenpainoin.
Antti Pennanen ällisteli pelin ratkaisijaa oikein ääneen.
– En olisi ikinä uskonut, että loppuhetkillä Piipponen on ratkaisija, vaikka kaveri pelasikin hienon ottelun.
Piipponen on pelannut Jukureissa ja muuallakin Mestistä neljän kauden aikana, mutta vasta nyt – ikävä kyllä – hän onnistui maalinteossa.
Seuraavat viikot näyttävät Kisan kaudelle suunnan. Vastaan tulee häntäpään ja keskikastin sakkeja. Kärkitriolta Kisa nappasi joulun kahta puolta mukavat seitsemän pistettä neljästä ottelusta. Vähintään samalla tahdilla pitää jatkossa klaarailla voittoja näistä hiukan heikonmmistakin jengeistä, joista Lempäälään saapuu ensimmäiseksi Kiekko-Vantaa ensi keskiviikkona 7. tammikuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?