Kisa säilytti asemansa kiirastulessa

TuTo – Kisa 0 – 3, Kisa – Jukurit 2 – 3
Pelien henget: Heti joulun pyhien jälkeen pelattu TuTo-ottelu Turussa oli ehjä suoritus Kisalta, suorastaan yksi kauden parhaimmista. Hyvä vire jatkui tammikuun 3. päivänä kotipelissä Jukureita vastaan, mutta tällä kertaa taistelusta ei palkintoa tullut. Silti neljän pelin rypäs sarjan kolmea kärkitiimiä vastaan tuotti Kisalle seitsemän pistettä, joiden avulla asema pudotuspeliviivan päällä on edelleen vankka.
Juujärven jupinat: – Henkinen selkärankamme alkaa terästyä. Esimerkiksi Jukurit-pelin toisessa erässä olimme pahassa alakynnessä. Vielä kuukausi sitten moisessa tilanteessa olisi tullöut lunta tupaan, nyt selvisimme siitä kohtalaisesti, kehui Juha Juujärvi joukkueensa ryhtiä aivan aiheesta.
Kärkiporukoita vastaan peli sujuu: Kisalla on ollut jo muutaman kauden ajan sama trendi peleissään eli kärkisakkeja haastetaan miehekkäästi ja napsitaan niiltä piste jos toinenkin. Sen sijaan keski- ja alakastin porukoita vastaan oma peli menee liian usein puuroksi, kun sitä pitäisi kiekollisesti dominoida. Esimerkiksi Mestiksen ykköseltä KooKoolta Kisa on rosvonnut täyden pistepotin jo kahdesti tällä sesongilla.
Kallela vertyy: Kisan ykkösmies kahdessa vuodenvaihteen pelissä oli hyökkääjä Toni Kallela, joka on Tapparan sopimuspelaaja, mutta jo toista kautta putkeen on ajautunut kirvespaidoissa aivan statistin rooliin. TuToa ja Jukureita vastaan hän iski kaksi maalia ja jakoi yhden syötön. Nuolennopean miehen osoite loppukaudeksi onkin yksi kiinnostavimmista kysymyksistä. Pitääkö Tappara miehen vai nappaako hänet joku muu seura ja mikä on Kisan rooli hänen tulevaisuudessaan?
Huhumyllystä kuultua: Kisan ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux ei pelannut sen paremmin TuToa kuin Jukureitakaan vastaan. Ykköskentällisen pelaajaksi hankittu fransmanni ei ole loistanut: 28 pelaamassaan otelussa hän on iskenyt kolme maalia ja antanut kuusi syöttöä, plusmiinus-tilasto on karusti yhdeksän täplää pakkasella. Rooli kärkiketjusta on kulkenut nelosketjuun ja jopa vilttivitjaan. LeKi-johto ei vielä vahvistanut, ovatko Claireauxin pelit Hakkarissa pelattu.
Toinen huhu koskee Kisan alkukauden ykköstykki Miikka Männikköä. Hän siirtyi marraskuun alussa Itävaltaan, mutta pelit jäivät siellä vähiin ja mies palasi Tampereelle. Kisa on miehen palveluksista todella kiinnostunut loppukauden ajaksi, mutta aika näyttää mitä tässäkin asiassa tapahtuu.
Mitä seuraavaksi?: Seuraavat neljä peliä ovat Kisan pudotuspeliasetelman kannalta aivan ratkai

Kuva: Jani Huurne Kisan maalivahtina Jukurit-pelissä pelasi Dominik Hrachovina, joka ei juuri kovassa kiekkosateessa (41 torjuntaa9 ehtinyt selkäänsä suoristaa. Hrachovina piti Kisan pistejahdissa mukana aivan loppuun saakka, mutta Jukurit teki voittomaalin 2,5 minuuttia ennen loppua ja vei pisteet maalein 3 - 2.

Kuva: Jani Huurne
Kisan maalivahtina Jukurit-pelissä pelasi Dominik Hrachovina, joka ei juuri kovassa kiekkosateessa (41 torjuntaa9 ehtinyt selkäänsä suoristaa. Hrachovina piti Kisan pistejahdissa mukana aivan loppuun saakka, mutta Jukurit teki voittomaalin 2,5 minuuttia ennen loppua ja vei pisteet maalein 3 – 2.

sevia. Vastaan tulevat Hakkarissa Kiekko-Vantaa kahdesti ja JyP Akatemia kerran ja välissä ajellaan Keuruulle. 12 jaossa olevasta pisteestä pitää kotiuttaa ainakin kahdeksan, jotta play off-juna puksuttaisi oikeilla raiteilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?