LeKin hiihtäjiä vierailla mailla ja Hakkarissa

Myöhästyneestä hiihtotalvesta huolimatta Lempäälän Kisan hiihtäjät ovat ehtineet kiertää jo monissa kilpailuissa. Kilpailukiireitä riittää, koska noin sadan päivän päästä kausi on ohi. Olosuhteiden takia järjestämättä jääneiden kilpailuiden sovittaminen on lisähaaste.

LeKin hiihtäjistä neljä naista ovat jo tällä kaudella kilpailleet kansainvälisissä kilpailuissa tai ovat menossa maailmalle. Aino-Kaisa Saarinen yrittää parhaillaan nostaa suorituskuntoaan raskaalla Tour de Skin turneella. Jalkavamman aiheuttama harjoittelutauko verottaa pakostikin kilpailutasoa, vaikka Aikku on antanut Keski-Euroopasta valoisia lausuntoja.

Leena Nurmi hiihti Rukalla maailmancupin perinteisen sprintissä toiseksi parhaana suomalaisena kolmoseksi. Kun ansiona on myös voittoja näiltä lumilta, niin Leena saatetaan valita maajoukkueeseen Viron Otepäässä17.-18. tammikuuta mc-sprintteihin. Slovakiassa tammikuun viimeisellä viikolla järjestettäviin Universiaadeihin hänet on jo valittu. Päätavoite on kuitenkin helmikuun alkuviikolla alle 23-vuotiaitten MM- hiihdot Kazakstanissa. Sinne valinta näyttää todennäköiseltä.

Nuoren kisalaisen vientinäkymät merkitsevät sitä, ettei häntä kenties nähdä Hämeen Viestissä 25.1. eikä Jämin yleisen sarjan SM-hiihdoissa tammi-helmikuun vaihteessa.

Myös Mervi Pesu kiertää kilpailemassa laajasti. Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut Sveitsissä pitänevät hänetkin pois LeKin maakuntaviestin joukkueesta. MM-kilpailut pidetään helmikuussa.

Pian 18-vuotias Sanni Alatalo on kisaillut alkutalvena siihen malliin, että hänet ehkä valitaan Itävallassa 25.1. alkaviin nuorten olympiafestivaaleihin ja 6.-8.2. Ruotsissa pidettäviin nuorten pohjoismaisiin mestaruushiihtoihin. Tärkeimmät katsastukset ovat ensi viikonvaihteessa Äänekoskella ja Jyväskylässä. Sinne kisalaisista menee myös Valtteri Niskanen. Ensi lauantaina kisalaisia hiihtää runsaasti myös mm. Tampereen Talvikisoissa.

Kansainvälisistä edustustehtävistä huolimatta LeKi asettaa maakunnan päätapahtumaan, Hämeen Viestiin Hämeenlinnan Ahvenistolla kelvolliset joukkueet.

Useat kymmenet kisalaiset hiihtäjät ovat kilpailujen siirtelyistä huolimatta päässeet aloittamaan kilpakautensa joko Hakkarissa tai kauempana. Junnut ovat napsineeet sijoituksia ja varttuneista mm. Esa Sepän ja Arto Hakalan ”mono on ollut syönnillään”.

 

Antero Korhonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?