Kakkosketju pelipäällä – Kisa voittamaton Keuruulla

LeKi matkasi kolmannen kerran tällä kaudella uuden tuttavuuden, KeuPa HT:n, vieraaksi kylmään Keuruun jäähalliin. Kuten viime kerralla, ottelu oli tasainen ja venyi jatkoajalle. Kisan voittolukemat olivat samat kuin viimeksi, 3-2, mutta tällä kertaa jatkoajalla viimekertaisen voittomaalikisavoiton sijaan. Kahden pisteen takuuna hääri tehokas kakkosketju, joka järkkäsi varsinaisen peliajan molemmat Kisa-maalit.

Kisan kokoonpanoon maalille palasivat Aaro Peltonen aloittavaksi ja Jerry Kaukinen kakkosvahdiksi. Teddy Da Costa saapui Kisa-paitaan ja Patrik Laine puolestaan suuntasi Tapparan kokoonpanoon. Eetu Koski jatkoi sentteriosaston vahvistamista, hyökkääjäpulasta kertoi puolustaja Petteri Frimanin peluuttaminen kolmosketjun laiturina. Sairastuvalla jatkoi sama kolmikko Matias Simontaival, Olli Henriksson ja Sami Laakso.

– Ennakko-odotusten vastaisesti vastassa oli erittäin kurinalainen KeuPa. Tämä oli todella tiukka maalin peli ja laadukkain keskinäisistä peleistämme tähän asti. Jouduimme tekemään maksimisuorituksen voiton eteen, olen tyytyväinen esitykseen, Kisa-valmentaja Juha Jujärvi antoi tunnustusta KeuPalle.

Avauserä oli todellä jäähypainotteinen eikä tasaviisikoin pelaamista juurikaan näkynyt pitkiä pätkiä. Heti ensimmäisen viisiminuuttisen aikana molemmat joukkueet selvittivät yhden alivoiman ilman suuria ongelmia, Kisa joutui toistamiseen alivoimalle Frimanin jäähyn vuoksi. Maalillaan Peltonen otti muutaman tärkeän kopin alussa, jonka jälkeen sai olla melko rauhassa loppuerän.

– Tulimme peliin hyvin mukaan, paremmin kuin täällä viimeksi. Aaro (Peltonen) pelasti pari kertaa alussa, kehui maalivahtiaan Mestis-TV:n haastattelussa Friman.

Kisa alkoi hiljalleen ottamaan otetta viisikkopelistä ja KeuPa-maalilla TPS-laina Kristian Järvinen torjui kaikkiaan 11 kertaa ensimmäisessä erässä. Puolen välin jälkeen keuruulaispakkiparille Janne Myllymäki – Joni Mäkelä sattui hasardivaihto, jonka aikana Kisa siirtyi 1-0 johtoon. Ensin Myllymäki kaatui omalla siniviivallaan ja Sami Holappa pääsi läpiajoon. Järvinen selviytyi vielä Holapan kudista, mutta kun Mäkelä ei saanut merkattua Jonatan Tanuksen mailaa maalin edessä, siirsi Tanus kiekon ohi maalivahdin.

Pian avausmaalin jälkeen Kisa sai ylivoimalla kaksi huippupaikkaa lisätä johtoa. Toni Niemi ja Holappa petasivat Da Costalle hyvän vetopaikan, mutta Järvinen oli poikkisyötössä hyvin mukana. Hetki edellisestä Järvinen jatkoi hyviä otteitaan ryöstämällä Markus Jokiselta varman maalin alakulmaventyksellään.

Mestis-nousija KeuPa tuli tasoihin toisen erän alussa, kun Joona Peränen pääsi aloituksen jälkeen kiertämään LeKi-maalin ja tarjoilemaan poikki maalivahdin alueen namupassin takatolpalle Ville-Vesa Vainiolan sinne hukkaamalle Teemu Hutulle. Huttu sai laittaa kiekon tyhjään Kisa-nuottaan.

Maalin jälkeen Kisan ykkös- ja kakkosketjut saivat pitkän paineen KeuPan päätyyn, josta seurauksena Valtteri Parikka joutui ottamaan jäähyn. Hyvä paine ei kuitenkaan enää jatkunut ylivoimalla ja pyörityksen saamisessa oli isoja vaikeuksia. Paras paikka tuli Da Costalle, joka on aina LeKissä esiintyessään nostanut ylivoiman profiilia, mutta kulma oli liian pieni.

Toinen erä oli tasaista pakertamista eikä huippupaikoilla juhlittu. Kisan täpärin tilanne tuli, kun Friman jäähyaitiosta pois päästessään säntäsi mukaan kolme vastaan kaksi -hyökkäykseen, jossa petasi Jokiselle paikan. Järvinen kuitenkin teki ajatukset maalinteosta tyhjiksi kilpitorjunnallaan. Peltosta työllistettiin laukauksen verran enemmän kuin avauserässä, eli yhdeksän kertaa. Kiperimmät tilanteet olivat Onni Toivasen rannekuti paraatipaikalta sekä Hutun jalkakikkaan päättynyt harppuunahyökkäys.

Peltonen joutui antautumaan toistamiseen erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Toivanen laukoi mutta veto kilpistyi LeKi-puolustajaan. Hyökkääjä lähti sähäkästi oman irtokiekkonsa perään ja ujutti lätkän Peltosen jalkojen väliin jääneestä raosta, kun hän yritti mailalla huitaista pelivälinettä väljemmille vesille.

Heti KeuPan johtomaaliin jälkeen aukesi molemmille vielä saumat lisäosumaan seuraavassa vaihdossa, mutta kumpikaan ei onnistunut. Viime viikkoina toisen erän otteitaan rutkasti parantanut Kisa oli siis vanhan ongelman edessä: takaa-ajoasemassa päätöserässä.

Tappioasemassa Kisan ei tarvinnut kauaa kitua, kun Miro Hovisen rannelaukaus toi pelin tasoihin 61 sekunnin jälkeen erän alkamisesta. Osuma oli kovaluisen puolustajan kauden toinen. Kolmannen erän alku oli täysin Kisan eikä KeuPa juurikaan päässyt vierailemaan LeKi-alueella. Suurtuhlarina esiintyi Jesse Huhtala, jolla oli kolme hyvää paikkaa tuoda kolme pistettä Lempäälään. Hän tuhrasi läpiajon sekä Eetu Kosken aikaansaaman riparin maalin edestä, kerran Järvinen pysäytti hänet kypärällään.

– Toisessa erässä hallitsimme näennäisesti ja vastustaja iski puolustuspelin virheistä. Kolmannessa erässä saimme paineen realisoitua laukaksina, näki Juujärvi.

Kisan kakkosketju oli liukkaalla jalalla liikkeellä eikä keuruulaiset saaneet kolmikko Holappa – Da Costa -Tanus millään kiinni. Holappa pelasi parhaan pelinsä pitkään aikaan (0+2) ja Da Costa (0+2) on osoittanut jopa dominoivansa Mestis-kaukaloita lainalla ollessaan. Tanus puolestaan maalasi toisessa pelissä putkeen. Heitä tuki vahvasti kauden parastaan esittänyt kippari Niemi.

– Meidän kakkosketjumme oli todella vaikeasti pideltävä tänään. Kasasimme heidät yhteen tänä aamuna, eivät ole pelanneet päivääkään yhdessä. Holappa uurasti vahvasti ja nuori Tanus osui jälleen, riemuitsi päävalmentaja.

KeuPan mahdollisuus voittomaalin tekemiseen tuli, kun Peltonen torjui viivavedon niin, että irtokiekko pomppasi ylärimaan. Siitä se kuitenkin otti kimmokkeen maalin yli ja ohi. Aivan loppuminuuteilla Kisa järjesti vielä todella vahvan paineen, mutta vieläkään Jokinen ei saanut kiekkoa avopaikasta ohi loistopelin pelanneen Järvisen, joka oli suurin syy KeuPan pysymiseen pelissä mukana jatkoajaalle asti.

Paine tuotti kuitenkin sellaisen tuloksen, että Myllymäki purki kiekon paineen alla katsomoon. Vielä loppusekunneilla Kisa ei onnistunut voittomaalin väsäämisessä, mutta jatkoajalla neljällä kolmea vastaan osumaan tarvittiin vain 52 sekuntia. Da Costa antoi kutinsa laulaa, jota Järvinen ei saanut suljettua. Ensin Jokinen suti riparista ja lopulta Kallela osui toisesta irtokiekosta ja päätti ottelun.

Kisa oli Keuruulla erittäin tyly vieras, sillä se voitti kaikki kauden kolme kohtaamista ja keskinäisissä peleissä johtaa pistesaldossa 11-4. Joukkueet kohtaavat runkosarjassa vielä kertaalleen, silloin Lempäälässä. Ruuhkatammikuu jatkuu heti huomenna, kun sarjakolmonen JYP-Akatemia saapuu Hakkariin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?