Arvaa harmittiko?

Lauantaina 10. tammikuuta joukko keltaiseen, vihreään ja mustaan sonnustautuneita kävelijöitä heilutteli iloisesti ilveslippuja Vesilahden kirkonkylän raitilla. Joukon etunenässä kulkevan Kari Niemen päässä koreileva Ilveksen pipo ja hartioita lämmittävä joukkueen paita eivät kuitenkaan olleet miehen omia.

Haastekävelyn osanottajat lähdössä matkaan. Rautialan lenkki suoritettiin kahdessa ja puolessa tunnissa. Kuva: Silja Kiehelä

Haastekävelyn osanottajat lähdössä matkaan. Rautialan lenkki suoritettiin kahdessa ja puolessa tunnissa. Kuva: Silja Kiehelä

– En minä ole Ilveksen, vaan Tapparan kannattaja, Niemi kertoi.

– Tämä tapahtuma on haastekävely Tapparan ja Ilveksen kannattajien välillä. Olemme pitkin syksyä lyöneet Facebookissa perustetussa ryhmässä vetoa siitä, kumpi joukkueista on sarjataulukossa korkeammalla joulutauon alkaessa. Huonommin sijoittuneen joukkueen kannattajat joutuvat nyt kävelemään Rautialanlenkin heilutellen vastustajajoukkueen lippuja.

Ajatus haastekävelystä syntyi vedonlyönnistä Niemen ja Ilvestä kannattaneen Erkki Lehtosen välillä. Ensimmäisellä kerralla kävelijöitä oli viisi, nyt väkimäärä on kolminkertaistunut.

– Kaksi ensimmäistä kertaa käveltiin Tapparan lippuja heilutellen, mutta tällä kertaa me tapparalaiset joudumme heiluttelemaan Ilveksen lippuja, kertoi Niemi.

Ilveksen kannattajien puolelta kuului ystävällismielistä naljailua. He ojensivat joukkueensa lipun Niemelle, joka suuntasi sen ensin lievästi alaviistoon. Viimein hän kuitenkin nosti lipun ja alkoi heilutella sitä haasteen hengen mukaisesti.

– No, harmittaako?

– Harmittaa, Niemi hymyili.

– Toisaalta tämä kävelyreissu on myöskin vähän itsensä voittamista, sillä Rautialan lenkki on pitkä, noin kymmenen kilometriä. Ja keväällä heilutellaan taas Tapparan lippuja!

 

Silja Kiehelä

Kari Niemi sai tarpeekseen ilveslipun heiluttelusta. Kuva: Silja Kiehelä

Kari Niemi sai tarpeekseen ilveslipun heiluttelusta. Kuva: Silja Kiehelä

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?