LeKi vipusi itsensä voittoputkeen

Kuva: Jani Huurne Kisan kapteenille puolustaja Toni Niemelle voi antaa tittelin "työn sankari", sillä mies raatoi kolmessa viime viikon voitto-ottelussa hurjat minuuttimäärät. Varsinkin JyP-ottelussa Niemi oli myös tehokaskin, mitä todistavat kolme maalisyöttöä.

Kuva: Jani Huurne
Kisan kapteenille puolustaja Toni Niemelle voi antaa tittelin ”työn sankari”, sillä mies raatoi kolmessa viime viikon voitto-ottelussa hurjat minuuttimäärät. Varsinkin JyP-ottelussa Niemi oli myös tehokaskin, mitä todistavat kolme maalisyöttöä.

LeKi – Kiekko-Vantaa 5 – 3, KeuPaHT – LeKi 2 – 3 ja, LeKi – JyP Akatemia 3 – 2
Pelien henget: Lempäälän Kisan Mestis-miehistö alkaa löytää pelilleen oikeat jengat. Niukalla materiaalilla operoinut Kisa otti pinnaa vaille täyden potin kolmesta viimeisimmästä pelistään. Vanha sanalasku toteutui Kisan kohdalla hyvin eli ”mitä kapeampi materia, sen parempi henki”. Kolmen voiton putkessa myös onnetar oli lempääläsille suopea, etenkin JyPiä vastaan olisi lopun jyväskyläläismylläköissä voinut käydä kalpaten, siksi hyviä tekopaikkoja JyPillä oli.
Juujärven jupinat: – Vaikka emme hyökkääjiä neljää ketjullista kokoon saanetkaan, on tilanne mielestäni parempi näin, että mennään kapealla, mutta omalla ja tamperelaisfarmien pelaajarungolla kuin että etsittäsiin ukkoja sieltä sun täältä avuksi. Joukkueen henki on tiivistynyt kauden mitaan huimasti. Managerimme tekee 24/7 töitä farmiemojemme kanssa, jotta jokunen hyökkääjä saataisiin tuleviin peleihin aukkojamme täydentämään, tuumaili hurjan kolme peliä neljässä päivässä pelirumban läpikäyneen Kisan päävamentaja Juha Juujärvi tyytyväisenä.
Loukkaantuneita ketjullinen: Kisan omista sopimuspelaajista Sami Laakso, Matias Simontaival ja Olli Henrikssoon ovat sairastuvalla, eikä heidän paluustaan kaukaloon ole varmuutta. Ainakin Henrikssonin osalta kausi saattaa olla pelattu loppuun. Yksi ”ukko” Kisaa edusti farmiemojen ulkopuolelta, kun entuudestaankin lempääläisille tuttu Lukon Eetu Koski pelasi menneen viikon kolme ottelua.
Viksten säväytti: Edellliskeskiviikkona Kisan maalia vartioi Kiekko-Vantaata vastaan 17-vuotias lempääläismaalivahti Niko Viksten, joka normaalisti torjuu kiekkoja Ilveksen A-nuorten veräjän suulla. Kun alkukipsistä nuori mies selvisi, olivat otteet erinomaisia. Pelin jälkeisessä haastattelussa Viksten kertoi, ettei tuntenut jännitystä miesten sarjan debyytissään eli perästä kuuluun tästä lahjakkuudesta.
Tanuskin säväytti: Tapparan junioritähti, mutta nyt LeKin sopimuksessa oleva pelaaja, Jonatan Tanus oli viikon kiistaton lekiläistähti. Jokaisessa pelissä syntyi maali ja muutenkin Tanuksella oli loistavaa tekemistä niin ikään hyvin onnistuneen tutkaparinsa Sami Holapan kanssa. Valmentaja Juujärvi löysi Tanuksen vireelle selityksen psyykkeen puolelta: ”Onnistumiset ruokkivat onnistumisia”, tuumasi Juujärvi ja tähän tuumaukseen oli menneellä viikolla helppo yhtyä.
Mitä seuraavaksi?: Kiekko-Vantaa saapuu Lempäälään uudelleen tänään 13. tammikuuta, perjantaina LeKi autoilee Kajaaniin ja paluumatkalla poikkeaa Savonlinnassa lauantaina 17. tammikuuta, joten kiireet sen kuin jääkiekossa jatkuvat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?