Aikku kotimatkalla Tourista: ”palaan harvinaisen hyvässä kunnossa”

– Olen harvinaisen hyvässä Tour deSkin jälkeisessä kunnossa. Usein olen ollut kotimatkalla reporankona.

Aino-Kaisa Saarisen maanantairaportti Helsinki-Vantaan lentokentän ja kotioven väliltä on oivaa jatkoa Tourin nousujohteiselle hiihtoviikolle. Monet keskeyttivät seitsemän hiihdon sarjan muunkin kuin sairastelun takia, mutta Aikku paransi otteitaan kohti loppua. Sijoitus lopulta 13. ja parhaana osakilpailuna 4. perinteisen kympillä.

Jalkavamman takia LeKi:n tähden harjoitteluun tuli loppuvuonna seitsemän viikon lovi. Ensimmäiset viikot kuluivat keppien varassa liikkuen ja suksen korvasi sukka. Ylävartaloa onneksi pystyi treenaamaan. Lähtökohdat huomioiden esitys Tourilla oli yllättävän hyvä.

– En yllättynyt kisaviikostani, koska olen ennenkin selviytynyt vastaavanlaisista ahdingoista. Huojentunut ja iloinen tietenkin olen, koska tiedän ehtiväni riittävään kuntoon 19. helmikuuta Falunissa alkaviin MM-hiihtoihin. Se edellyttää kuitenkin harjoitusviikkojen täydellistä onnistumista eikä saa sairastua. Jalkoihin lisäpontta ja helppoutta kovaankin hiihtoon, siitä se.

Lähipäivät Aikku rauhoittuu harjoittelemaan Hollolan kotoisilla laduilla. Yhteydenpito valmentaja Reijo Jylhän kanssa on nyt erityisen tiivistä. Viikonvaihteessa on sprintit Viron Otepään maailmancupissa. Muu kilpailuohjelma ennen Falunia on vielä auki: kotimaassa ainakin jokin matka SM-hiihdoissa kuun vaihteessa Jämillä, maailmancup Siperian Rybinskissä saattaa olla ilmastollisesti riski. Kaikki on nyt puntarissa.

Aikun osallistuessa tiistaina juhlavaan urheilugaalaan iso joukko muita kisalaisia hiihti kilpaa Hakkarissa.

 

Edustustehtäviä muillekin kisalaisille

Kisalaisista Leena Nurmi nimettiin Otepään mc-sprintteihin ykkösvaralle. Ensi sunnuntaina hän hiihtää Suomen cupin viestiä Vantaalla yhdessä sisarensa Eevan sekä Mervi Pesun kanssa. Seuraava kisa on 25.tammikuuta alkavat Universiaadit Slovakiassa, jossa ohjelmana ainakin sprintit. Jämin SM- hiihdot kuun vaihteessa jäänevät käymättä. Kauden päätavoite oli alle 23-vuotiaitten MM- hiihdot Kazakstanissa helmikuun alussa. Leena sai varmistuksen valinnalleen maanantaina.

Maanantai oli kisalaisista hyvä päivä myös Sanni Alatalolle. Jyväskylän katsastushiihtojen ja aikaisempienkin perusteella 18-vuotiaitten sarjassa hiihtävä sai tiedon: valittu 25.1. alkaviin Euroopan nuorten olympiafestivaaleihin Itävaltaan ja helmikuun toisella viikolla Ruotsissa järjestettäviin nuorten pohjoismaisiin mestaruushiihtoihin.

Piirin huippukilpailu Hämeen Viesti hiihdetään Hämeenlinnassa 25.1. joten sekä Leena että Sanni ovat pois laskuista. Silti LeKi saa hyvät joukkueet.

Tampereen Talvikisoissa Kaupissa viime lauantaina kilpaili iso joukko kisalaisia. Juniorisarjalaisista palkinnoille ylsivät Luukas Lipponen, Oona Kaikkonen, Ella Noora Haapalehto, Atte Urvanta, Hetta ja Hilla Niemelä, Pinja Kianta ja Henna Mettalo. Kaikissa sarjoissa oli paljon osallistujia. ”Nelivitosten” Arto Hakala jatkoi hyvää kisasarjaansa, nyt hieman jäätynein suksin 3. Sama pulma oli naisten kahdeksikolla Terhi Martikaisella. Maija Saarinen sujutteli hienosti kakkoseksi.

 

Antero Korhonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?