Lempäälän hammashoitola Sininauhan tontille

Himminpolku 5 sijaitsee vastapäätä terveyskeskuksen paikoitusaluetta ennen päiväkotia. Kuva: Erkki Koivisto

Himminpolku 5 sijaitsee vastapäätä terveyskeskuksen paikoitusaluetta ennen päiväkotia. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt sijoittaa Lempäälän uuden hammashoitolarakennuksen terveyskeskuksen viereiselle tontille osoitteeseen Himminpolku 5 ns. Kantolan rakennukseen, jossa toimii päihdetyötä tekevän Pirkanmaan Sininauha ry:n talo.

Nykyinen rakennus on tarkoitus purkaa, ja osoittaa yhdistyksen tarpeisiin toiset tilat muualta. Uusi hammashoitolarakennus on tarkoitus toteuttaa tilaelementtiratkaisuna vuokramenettelyllä. Uusi hammashoitola on tarkoitus saada käyttöön syksyllä 2015.

Hammashoidon Hakkarin yksikkö siirtyy uuteen, nykyistä suurempaan hammashoitolaan sen valmistuttua.

Kommentit (2)

  1. Henrik N.

    Onkohan Lempäälällä varaa purkaa vanhoja rakennuksiaan? Niitä kun ei tule lisää. Onko Lempäälä 2010-luvulla samalla tasolla kuin Tampere 1960- ja 1970-luvuilla, jolloin siellä purettiin paljon vanhoja taloja. Monin paikoin on ymmärretty vanhojen ja hyvin rakennettujen talojen merkitys ja, että ajallisen kerroksellisuuden ja vanhojen talojen säilyttäminen jälkipolville on kulttuuriteko. Aivan varmasti Kantolan rakennukselle löytyisi halukkaita vuokralaisia tai ostajia, jotka ymmärtäisivät talon historian ja kauneuden päälle.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?